Τα νέα των μελών μας

TOPOSOPHY: Η νέα στρατηγική του VISITFLANDERS για την αγορά του travel trade έχει την υπογραφή της TOPOSOPHY

undefined

 

Κάθε ‘Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού’ (DMMO) καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και απαιτήσεις διαφορετικών ομάδων ενδιαφέροντος (τοπικές επιχειρήσεις, μεσάζοντες της τουριστικής βιομηχανίας,  επισκέπτες, κάτοικοι). Επομένως, επί του παρόντος, η αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών ενός DMO εξαρτάται από την ικανότητα του να κατανοεί τις και να τιθασεύει τις ανατροπές και τις μεταβολές που τροφοδοτούν στη διεθνή αγορά ταξιδιών οι επιπτώσεις της πανδημίας, η κλιματική αλλαγή, η αυτοματοποίηση μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και μία σειρά από άλλα φαινόμενα.

Η διαπίστωση αυτή σηματοδότησε την ανάθεση εκπόνησης μιας στρατηγικής για τη δικτύωση στην αγορά του Travel Trade από τον οργανισμό τουρισμού της Περιφέρειας τηε Φλάνδρας στο Βέλγιο (Visit Flanders), με βάση την εξειδικευμένη γνώση της TOPOSOPHY στη κατάρτιση σχεδίων που εναρμονίζονται με τις πλέον σύγχρονες τάσεις, υιοθετούν καλές πρακτικές και τις προσαρμόζουν στην πραγματικότητα κάθε προορισμού.

Η επισήμανση και η τεκμηρίωση ευκαιριών για τη δικτύωση και την ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων με παραδοσιακούς και αναδυόμενους φορείς και μεσάζοντες της τουριστικής βιομηχανίας, προέκυψε από μια ευρεία γκάμα ερευνητικών δραστηριοτήτων, όπως η διενέργεια συνεντεύξεων με εξέχοντες φορείς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας (π.χ. European Tourism Association, Lonely Planet) και η υλοποίηση διαδικτυακής έρευνας σε δείγμα 2.400 ταξιδιωτών από έξι χώρες (ΗΠΑ, ΗΒ. Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία).

Η στρατηγική για τη δικτύωση με την αγορά του Travel Trade δομείται σε έξι άξονες, κάθε ένας εκ των οποίων περιλαμβάνει προτάσεις για δράσεις τόσο στο επίπεδο της περιφέρειας της Φλάνδρας όσο και για τους πέντε βασικούς προορισμούς-περιοχές της περιφέρειας (Μπριζ, Αμβέρσα, Γάνδη, Λέουβεν και Μαλίν). Πλαισιώνεται επίσης από μια εργαλειοθήκη με αναλυτική αποτύπωση του σύγχρονου τοπίου του travel trade και με πρακτικές συστάσεις για την εφαρμογή της στρατηγικής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

undefined

Περισσότερες πληροφορίες για την στρατηγική μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο