Τα νέα των μελών μας

TOPOSOPHY: Δυναμική πορεία διαγράφει το 2022 η συνεργασία της TOPOSOPHY με τους τουριστικούς φορείς στη Σκωτία

undefined

 

Το σχέδιο δράσης για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα στον τουριστικό τομέα της Σκωτίας, αποτέλεσε αντικείμενο συνεργασίας της TOPOSOPHY με μια ευρεία γκάμα φορέων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο (Scottish Enterprise, Visit Scotland, Highlands and Islands Enterprise, South of Scotland Enterprise) στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Το εκπονηθέν σχέδιο είναι πλήρως εναρμονισμένο με την Διακήρυξη της Γλασκώβης για την Κλιματική Δράση στον Τουρισμό, όπως αυτή συντάχθηκε μεταξύ άλλων από τον Οργανισμό Τουρισμού της Σκωτίας (Visit Scotland). Βασίζεται επίσης σε αξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου της Σκωτίας και στην ανάλυση καλών πρακτικών από χώρες οι οποίες έχουν ήδη αναπτύξει αντίστοιχες στρατηγικές και πρωτοβουλίες (π.χ. Ισπανία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία).

Το συγκεκριμένο σχέδιο επισφράγισε τη συνεργασία της TOPOSOPHY με ηγετικούς φορείς της χώρας, σε συνέχεια της εκπόνησης της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό της χώρας έως το 2030 (Scotland Outlook 2030 National Tourism Strategy) ενός διετούς σχεδίου δράσης για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα μετά την πανδημία και μιας σειράς στρατηγικών σχεδίων και μελετών για προορισμούς όπως το Εδιμβούργο και η Γλασκώβη.

undefined

 

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο