Τα νέα των μελών μας

Thermae Sylla Spa Wellness Hotel: Μια διημερίδα Τέχνης και Πολιτισμού

Από το καλοκαίρι του 2012, με το project «…αέρας τέχνης φυσάει στην Αιδηψό…», και με την καλλιτεχνική διεύθυνση της art-idea, το THERMAE SYLLA SPA – WELLNESS HOTEL αποτελεί ένα ακόμα σημείο πολιτισμού στην Ελλάδα, τόσο με την «Πινακοθήκη» στο Lobby  του ξενοδοχείου, με έργα τέχνης διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών όσο και με συνεχείς πολιτιστικές δράσεις.

Το καλοκαίρι του 2012 επίσης, ο φιλέλληνας Αυστριακός  σκηνοθέτης  Fabian Eder γυρίζει την ταινία με τίτλο «Griechenland Blüht» ( Η Ελλάδα ανθίζει) με σκοπό να δείξει ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας, διαφορετικό από αυτό που τα ΜΜΕ διαρκώς παρουσιάζουν και ξεκινάει μια καμπάνια προβολής του στην Ευρώπη.

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα εκπρόσωποι, συντελεστές και υποστηρικτές των δύο χωρών,  κάνουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα και συνδράμουν για  την διημερίδα « … αέρας τέχνης φυσάει στην Αιδηψό… – όντως η Ελλάδα ανθίζει…! », όπου οι δύο τίτλοι γίνονται για λίγο, ένας με κοινό μήνυμα. Ότι ο Πολιτισμός αποτελεί ένα μέσο προόδου συνεργασίας  και ευημερίας για τους πολίτες όλου του κόσμου.

Με άξονα την πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας του φιλέλληνα Αυστριακού σκηνοθέτη Fabian Eder με τίτλο «Griechenland Blüht» (Η Ελλάδα ανθίζει), φιλότεχνοι και άνθρωποι του Πνεύματος, συναντώνται και πάλι σε ένα διήμερο Τέχνης και Πολιτισμού.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α 

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

12.00        Έναρξη διημερίδας, welcome drink στο σαλόνι της Πινακοθήκης 
12.30        Ξενάγηση στην Πινακοθήκη του resort από την διακεκριμένη Ελληνίδα ιστορικό τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη
17.15       Χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα και από τους συντελεστές της δράσης στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου
17.30      Πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας «Griechenland blüht» (Η Ελλάδα ανθίζει) με ταυτόχρονη  παρουσία του δημιουργού της Fabian Eder στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου 
18.30       Ανοιχτή συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας 
21.00    Κονσέρτο των Ελλήνων ερμηνευτών Έλλης Αναστασοπούλου, σοπράνο  & Neville Jason Fahy,σολίστ πιάνου σε έργα Αυστριακών και άλλων συνθετών (Mozart, Strauss, Lehar, Schubert, Mendelssohn κτλ.)

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

11.00    Παρουσίαση του βιβλίου «Completely Unknown” του Έλληνα συγγραφέα Κωνσταντίνου Τζούμα στο café της Πινακοθήκης
12.30  Παρουσίαση του νέου project του σκηνοθέτη Fabian Eder, “Greece in Bloom reloaded” και ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους προς εύρεση υποστηρικτών, στο café της Πινακοθήκης                               
14.00     Λήξη διημερίδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο