Τα νέα των μελών μας

The Met Hotel: Συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ»

 

 

Το ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ του ομίλου Χανδρή με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την συνεργασία του με την μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ».

Αντικείμενο  της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Καθαρά Χέρια» είναι η με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιού και έπειτα από ανακύκλωση και απολύμανση, η μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και προώθησή τους σε φτωχές οικογένειες, σε σχολεία, σε γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία, καθώς και σε φτωχά κράτη, εκτός Ελλάδος.

Όσο εύκολο, απλό και μικρής σημασίας εάν ακούγεται για κάποιους το πλύσιμο των χεριών, οι ειδικοί το θεωρούν ζωτικής σημασίας συνήθεια. Επειδή τα χέρια λειτουργούν ως φορείς που μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο, είτε μέσω της άμεσης επαφής ή έμμεσα μέσω επαφής με επιφάνειες, όταν δεν πλένονται με σαπούνι, μπορεί να μεταφέρουν βακτηρίδια, ιούς και παράσιτα εν αγνοία μας. Για την ακρίβεια, γιατροί αναφέρουν με στατιστικά στοιχεία ότι, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μπορεί να μειώσει τους θανάτους από διάρροια κατά σχεδόν 50% και τους θανάτους από οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά 25%.

 Τα «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» είναι η πρώτη οργάνωση αυτού του είδους στην Ελλάδα. Στην Αμερική υλοποιείται το πρόγραμμα με μεγάλη ανταπόκριση εδώ και τρία χρόνια, καθώς επίσης και στην Κίνα.

Το ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL είναι υπερήφανο που συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια και ελπίζουμε τα «Καθαρά Χέρια» να αποκτήσουν ακόμη περισσότερους υποστηρικτές ώστε να συνεχίσουν το έργο τους.

 Ο όμιλος Χανδρή στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο, ποιοτικό και ουσιαστικό πρόγραμμα δράσεων παρουσιάζοντας σημαντικό κοινωνικό έργο.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο