Τα νέα των μελών μας

The American College of Greece: Ενσωμάτωση των σύγχρονων τάσεων ευημερίας στην τουριστική βιομηχανία, ευρήματα από ένα διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα!

Το GOFIT (GO Functional Improvement & Tourism) σχεδιάστηκε για να αναπτύξει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μια διαδικτυακή πλατφόρμα και μια εφαρμογή πολυμέσων, με διεπιστημονική προσέγγιση από ειδικούς σε θέματα άσκησης, υγείας και τουρισμού, που θα επιδιώξει την καλλιέργεια δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε επαγγελματίες της άσκησης και υγείας ώστε να σχεδιάζουν κατάλληλα προγράμματα άσκησης για τουρίστες, ενώ παράλληλα θα τους βοηθούν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους.

Η αύξηση της ευαισθητοποίησης των στελεχών της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, των μελών της ΕΚΕ και του ανθρώπινου δυναμικού σχετικά με τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις των μυοσκελετικών προβλημάτων και τις κοινωνικοοικονομικές τους συνέπειες, χάρη στο πρόγραμμα, δημιουργεί την προσδοκία για μία αύξηση της κινητοποίησης και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Πρόγραμμα

10:30-11:00| Προσέλευση – εγγραφή

11:00-11:10| Καλωσόρισμα/ Χαιρετισμοί

Δρ. Κώστας Αξαρλόγλου, Dean Alba Graduate Business School, The American College of Greece

Δρ. Ευαγγελία Μπαραλού, Academic Director, MSc in Tourism Management, Alba Graduate Business Schoοl, The American College of Greece

11:10-11:35| “Oφέλη της άσκησης σε τουρίστες στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου ΙΙ”

Δρ. Γιώργος Παναγιώτου, Επίκουρος Καθηγητής Αθλητικής Επιστήμης – Εργοφυσιολογίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

11:35-12:05| “Πώς να εφαρμόσετε προγράμματα άσκησης σε τουρίστες με πόνο στον αυχένα και τη ράχη”

Δρ. Αναστασία Μπενέκα, Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

12:05-12:35| “Θεραπευτική άσκηση στο νερό σε ξενοδοχειακό περιβάλλον”

Δρ. Ασημένια Γιοφτσίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

12:35-13:00| Τhe Fitness and being active Trend”

Νίκος Σκοπετέας , Προϊστάμενος αθλητικών, ψυχαγωγικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων Costa Navarino

13:00 – 14:00|Γεύμα / Networking 

Συνεργάτες

Ο κύριος στόχος της διεπιστημονικής αυτής  συνεργασίας είναι να καλύψει την ανάγκη ανάπτυξης ενός νέου προγράμματος εντατικής μάθησης (που θα επικεντρώνεται στη μετατροπή των ιδεών σε δράση σύμφωνα με τις συστάσεις της στρατηγικής «Ευρώπη 2020») για ειδικούς στον τομέα της άσκησης, της υγείας και του τουρισμού, το οποίο θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. 

© Copyright 2019 | Alba Graduate Business School, The American College of Greece

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο