Τα νέα των μελών μας

TEMES SA: Navarino Challenge

temes

H Μεσσηνία και η Αρκαδία θα αποτελέσουν το κέντρο ενδιαφέροντος το προσεχές διάστημα, με τη φιλοξενία του πρώτου μαραθώνιου «Navarino Challenge». Ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι ο πρεσβευτής του πρώτου μαραθώνιου ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία. Η επιλογή της Πελοποννήσου έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς λόγω της βιοποικιλότητάς της αλλά και της παράδοσής της, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Μεσογειακής και υγιεινής διατροφής. 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013. Άνθρωποι όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στους αγώνες, για τη στήριξη αυτού του σκοπού.

Ο πρεσβευτής του αγώνα «Navarino Challenge» και υποστηρικτής του «Ευ αγωνίζεσθαι» είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes. Γνωστός από τις αμέτρητες συμμετοχές του σε μαραθωνίους των ΗΠΑ (το 2006 συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους στη χώρα), ο Karnazes θα ενημερώσει γονείς και μαθητές των Μεσσηνιακών και Αρκαδικών σχολείων για την άθληση, την υγιεινή ζωή και προπαντός για τη σωστή διατροφή που χρειάζονται τα παιδιά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η παιδική παχυσαρκία. Αυτή η πρωτοβουλία συμβαδίζει με τη δέσμευση του αθλητή, να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας και ευζωίας των νέων. Μέσα από το Ίδρυμά του KARNOKIDS, υλοποιεί αυτή τη δέσμευση, παρέχοντας οικονομική υποστήριξη σε οργανισμούς και προγράμματα για αυτόν το σκοπό.

Ο μαραθώνιος «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές διαδρομές -με τη συμμετοχή του Dean Karnazes σε όλες- με τους αγώνες να διεξάγονται σε διάστημα τριών ημερών. Ειδικότερα:  

Διαδρομή 1 – Σιλίμνα – Τρίπολη (απόσταση: 5 χλμ.)

Διαδρομή 2 – Αρχαία Μεσσήνη – Αεροδρόμιο Καλαμάτας (απόσταση: 21,1 χλμ. – Ημιμαραθώνιος)

Διαδρομή 3 – Πύλος – Costa Navarino (απόσταση: 15 χλμ.)

Το σημείο εκκίνησης του «Navarino Challenge» είναι η Σιλίμνα Αρκαδίας, ο τόπος καταγωγής της οικογένειας του Dean Karnazes, ενώ η τρίτη διαδρομή του αγώνα καταλήγει στην Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Στόχος του «Navarino Challenge» είναι η καθιέρωσή του ως ετήσιου θεσμού, με τη συμβολή του Dean Karnazes.

Επίσημος χορηγός, του «Navarino Challenge», είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε.

dean

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο