Τα νέα των μελών μας

TEMES S.A.: Δεύτερη χρονιά εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, στην Costa Navarino

 

Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank υποδέχθηκε για μία ακόμη χρονιά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων της UNESCO και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στις 18 Μαΐου με σειρά εκδηλώσεων για όσους βρέθηκαν στην Costa Navarino. Ο διαδραστικός περιβαλλοντικός εκθεσιακός χώρος για τη Μεσσηνιακή φύση, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στους παγκόσμιους εορτασμούς, με τη διοργάνωση ειδικών προγραμμάτων για τους επισκέπτες.

Η μεγάλη γιορτή της 18ης Μαΐου ξεκίνησε με ειδικές ξεναγήσεις στους χώρους του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank για τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, η  Περιβαλλοντική Ομάδα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, παρουσίασε τους σκοπούς που είχε εμπνευστεί από το Μεσσηνιακό περιβάλλον, δημιουργώντας μία μοναδική ακουστική και οπτική παρουσίαση σε συνδυασμό με τις θεματικές ενότητες και τα διαδραστικά εκθέματα του Μουσείου. Οι νέοι μουσικοί του σχολείου, παρότρυναν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στη συναυλία, αναδεικνύοντας τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα μουσειακό χώρο και στους επισκέπτες του. Παρέα με μελωδίες για τη φύση και το περιβάλλον, το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, όπως και χιλιάδες ακόμη μουσεία ανά τον κόσμο, παρέμεινε ανοικτό για τους επισκέπτες της Costa Navarino έως αργά το βράδυ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της φετινής χρονιάς για το πρόγραμμα «Γνωρίζω και Προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» με τη συμμετοχή μίας ομάδας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καλαμάτας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνάντησε και φέτος μεγάλη ανταπόκριση, διευρύνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στις τάξεις του Γυμνασίου, εκτός των μαθητών Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού. Αυτή η πρωτοβουλία συνδιοργανώνεται από το Navarino Foundation και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Με τη χρήση διαδραστικών τεχνολογικών μέσων, το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της Costa Navarino, φοιτητές, μαθητές τοπικών σχολείων και τους κατοίκους της περιοχής, για τη Μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του. Παρέχει επίσης πληροφόρηση για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το Navarino Environmental Observatory (NEO).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο