Τα νέα των μελών μας

TEMES S.A: Celebrations of the Olympic Day

 

Μια ημέρα γεμάτη αθλήματα, με πάνω από 300 παιδιά από τη Μεσσηνία και από όλο τον κόσμο, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους Ολυμπιακών αθλητών, σηματόδοτησε τη φετινή «Ολυμπιακή Ημέρα» που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, διαδίδοντας τις Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη. Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της επετείου των 10 χρόνων απο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004. 

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας -με πάντα καινοτόμους και αξιομνημόνευτους τρόπους και με ιδιαίτερη περηφάνια, ως πιστός θεματοφύλακας της Ολυμπιακής Ιδέας- ένωσε δυνάμεις με την Costa Navarino, για να ετοιμάσουν μια λαμπρή διοργάνωση για περισσότερα από 300 παιδιά που ήρθαν από τα σχολεία της περιοχής, από αθλητικές ακαδημίες αλλά και για όσα ήταν επισκέπτες μαζί με τους γονείς τους στην Costa Navarino από πολλές χώρες του κόσμου! Οι Ολυμπιακοί αθλητές που έλαβαν μέρος στη γιορτή, μεταλαμπάδευσαν στα παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό και για την Ολυμπιακή ιδέα και τους μύησαν σε διάφορα αθλήματα, όπως η ξιφασκία, η τοξοβολία και το χάντμπολ. Ξεχωριστή θέση στην ημέρα είχε και το γκολφ, με αφορμή την επανένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και σύνθημα «golf για όλους»! Οι αθλητές – μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας ξεπέρασαν τους 20, με παρουσία των: Νίκου Συρανίδη, Νίκης Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Αγγελική Καραπατάκη, Πέτρου Γαλακτόπουλου, Σοφίας Παπαδοπούλου, Βιργινίας Κραβαριώτη, Νίκου Δεληγιάννη, Κωνσταντίνου Λούδη, Δημήτρη Καφφάτου, Σπύρου Μπαλωμένου, Δήμητρας Μαγκανουδάκη, Ζωής Παρασκευοπούλου, καθώς και των Ευρωπαϊκών Πρωταθλητών Τσουρούτα Γιώργου, Έλενας Πλατάνα, Ιάσωνα Αθανασιάδη, αλλά και των Προπονητών Παναγιώτη Ιατρούδη, Απόστολου Νάνου, Παναγιώτη Παρασκευόπουλου. 

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, o Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Αργυράκης, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας. Στο πρόγραμμα, που τελεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ακούστηκε το μήνυμα του Προέδρου κ. Thomas Bach, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Γ.Γ. της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κατσιαδάκης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ κ. Πέτρος Δούκας.

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ισίδωρος Κούβελος, ανέφερε στην ομιλία του: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ολυμπιακή Ημέρα, εδώ στην Πελοπόννησο, την περιοχή όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μας γεμίζει χαρά η συμμετοχή τόσων παιδιών σε αυτήν την παγκόσμια διοργάνωση, μέσα από την οποία μαθαίνουν ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Θέλω να ευχαριστήσω την πρωτοπόρο Costa Navarino για τη συνεργασία μας που ξεκινά σήμερα και γίνεται συνοδοιπόρος μας σε αυτόν τον αγώνα μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών αξιών στις νέες γενιές. Όλοι εμείς είμαστε που πιστεύουμε στο ταξίδι του Ολυμπισμού και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου».

Ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που είμαστε μέρος της μεγάλης γιορτής του Ολυμπισμού, εδώ στην δυτική Πελοπόννησο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς και για το ότι σήμερα ξεκινά μία σημαντική συνεργασία της ΤΕΜΕΣ με την Eλληνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Ευχαριστούμε την ΕΘΝ.Ο.Α. γι’ αυτήν τη σύμπραξη που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της  στενής συνεργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και δημιουργεί μια πλατφόρμα διάχυσης του Ολυμπιακού πνεύματος και της αγάπης στον αθλητισμό σε όλη τη Μεσσηνία και σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με βάση την Costa Navarino. Ελπίζουμε ότι κάποιους από τους σημερινούς  μαθητές, που θα πάρουν μέρος στα προγράμματα, θα χειροκροτήσουμε με περηφάνια στο μέλλον όταν θα διαγωνίζονται για να διακριθούν σε Ολυμπιακά αθλήματα».

Οι σημερινές εκδηλώσεις σηματοδότησαν και την έναρξη της πολύπλευρης συνεργασίας της ΕΘΝ.Ο.Α. με την Costa Navarino με το Ολυμπιακό πνεύμα να χαράσσει μια ακόμη διαδρομή στην Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο της περαιτέρω διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών και ιδεών, η Costa Navarino ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, την έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων της Ακαδημίας, με τίτλο: « Οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 1894-2012. Η Συμβολή της Ελλάδας στα Τεκμήρια», όπου επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Στον χώρο αυτό θα λειτουργήσει το τέταρτο εκπαιδευτικό κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελλάδα, στο οποίο οι μαθητές θα διδάσκονται το εκπαιδευτικό βιβλίο της Ακαδημίας : «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία προς… όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!» το οποίο θα διατίθεται εκεί σε διάφορες γλώσσες. Tα έσοδα από την αγορά αυτού του μοναδικού βιβλίου θα ενισχύουν το έργο της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

 Πάμε Ψηλά!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο