Τα νέα των μελών μας

TEMES: Η Costa Navarino ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με το CULINARY INSTITUTE OF AMERICA

Δύο πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και για φίλους της μαγειρικής, έρχονται στην Costa Navarino στις αρχές του 2024

Μεσσηνία, 11 Οκτωβρίου 2023– Η Costa Navarino ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Culinary Institute of America (CIA), φέρνοντας στην Ελλάδα δύο αποκλειστικά πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και για λάτρεις της μαγειρικής, στις αρχές του 2024.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε μικρά γκρουπ, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων εκπαιδευτών/σεφ του CIA, δίπλα στους οποίους έχουν θητεύσει παγκοσμίου φήμης σεφ κι επαγγελματίες του χώρου, για πάνω από 75 χρόνια. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε επαγγελματικές κουζίνες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino. Παράλληλα με το πρόγραμμα μαθημάτων, θα έχουν πρόσβαση σε πληθώρα εμπειριών και δραστηριοτήτων, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους χώρους spa & ευεξίας και σε εξορμήσεις στη φύση, συνδυάζοντας την αγάπη τους για τη μαγειρική με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Το εντατικό 5θήμερο πρόγραμμα για επαγγελματίες θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024 και θα επικεντρωθεί στο «Plant Forward Cooking». Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε βασικές τεχνικές και μεθόδους για το πώς να αντλούν τη μέγιστη γεύση από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και άλλα συστατικά. Θα αντλήσουν έμπνευση από διεθνείς κουζίνες, δημιουργώντας νέα πιάτα, με τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τα μενού των εστιατορίων τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σεφ θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής καθώς και 3 Μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (CEU’s), ενισχύοντας περαιτέρω τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Μια εβδομάδα μετά, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2024, το CIA θα παρουσιάσει ένα από τα signature προγράμματά του, το «Food Enthusiast Bootcamp», δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της μαγειρικής να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις ικανότητές τους. Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου προγράμματος, οι ερασιτέχνες σεφ θα εκπαιδευτούν σε παραδοσιακές μεθόδους και τεχνικές, ενώ θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Costa Navarino, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κληρονομιά της Μεσσηνίας. Αναπόσπαστο  κομμάτι της ιστορίας της περιοχής αποτελεί ο αγροτικός της πλούτος, με ναυαρχίδα το ελαιόλαδο και τις ελιές, που μαζί με το πλήθος των φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη, αποτελούν τη βάση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

Δείτε το video για το πρόγραμμα επαγγελματιών εδώ και για το Food Enthusiast Bootcamp εδώ.

Πληροφορίες για τους συντάκτες

Σχετικά με το Culinary Institute of America

Το Culinary Institute of America είναι το κορυφαίο κολέγιο μαγειρικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1946 και αποτελεί ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο, που απευθύνεται στους μελλοντικούς ηγέτες στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας. Το CIA προσφέρει associate, bachelor, και master τίτλους σπουδών στο τομέα της μαγειρικής, της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στη διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων, στη διοίκηση του κλάδου φιλοξενίας, στην επιστήμη της γαστρονομίας και στις εφαρμοσμένες τεχνολογίες τροφίμων. Το κολέγιο προσφέρει, επίσης, εκπαίδευση στελεχών, προγράμματα πιστοποιήσεων και μαθήματα για επαγγελματίες και λάτρεις της μαγειρικής. Τα συνέδρια και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει, έχουν αναδείξει το CIA ως το think tank του κλάδου εστίασης, ενώ το παγκόσμιο δίκτυό του μετρά περισσότερους από 50.000 αποφοίτους, πρωτοπόρους σε αυτόν τον τομέα. Το CIA έχει παραρτήματα στη Νέα Υόρκη, στην Καλιφόρνια, στο Τέξας και στη Σιγκαπούρη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.ciachef.edu.

Costa Navarino

H Costa Navarino είναι ο αειφόρος προορισμός υψηλών προδιαγραφών και βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι η ανάδειξη της Μεσσηνίας, με σεβασμό για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Αποτελείται από ξεχωριστές περιοχές ανάπτυξης, με ξενοδοχεία 5 αστέρων, ιδιωτικές κατοικίες, signature γήπεδα γκολφ και πλήθος δραστηριοτήτων για κάθε εποχή του χρόνου. Στο Navarino Dunes βρίσκονται τα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort, The Westin Resort Costa Navarino, καθώς και οι ιδιωτικές κατοικίες Costa Navarino Residences. Το Navarino Bay φιλοξενεί το Mandarin Oriental, Costa Navarino, το W Costa Navarino καθώς και τη Navarino Agora, έναν διαδραστικό χώρο με καταστήματα, εστιατόρια, θερινό σινεμά και πολιτιστικές εμπειρίες. Kαι στις δυο περιοχές λειτουργούν signature γήπεδα γκολφ, ενώ στο Navarino Hills βρίσκονται δύο ακόμα signature γήπεδα γκολφ.

www.costanavarino.com 

Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφικό υλικό μέσω του website www.costanavarino.com/media-press/, χρησιμοποιώντας τον κωδικό Νestor.

Βρείτε μας στα Social Media: Facebook, Instagram, Twitter and Linkedin

Στοιχεία επικοινωνίας:

Βάλια Βανέζη, Communications Director

Τηλ: 211 0160152

e-mail: vvanezi@temes.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο