Τα νέα των μελών μας

COSTA NAVARINO: Δέσμευση της Costa Navarino στη Συμπεριληπτική Φιλοξενία

Η Costa Navarino αναλαμβάνει τη δέσμευση να εφαρμόσει τις αρχές της συμπεριληπτικής φιλοξενίας, ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τον προορισμό, να νιώθουν πραγματικά ευπρόσδεκτοι. Αγκαλιάζοντας τη μοναδικότητα, στην Costa Navarino ξεκίνησε μια διαδρομή πριν από έναν χρόνο, με σειρά ενεργειών, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κατανόηση των αναγκών διαφορετικών ταξιδιωτικών κοινών, ώστε όλοι να αισθάνονται ασφάλεια και άνεση.

Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, το W Costa Navarino που ξεκίνησε να λειτουργεί πέρυσι, είναι το πρώτο ξενοδοχείο παγκοσμίως που πιστοποιείται από το International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA), για τις πρακτικές συμπεριληπτικής φιλοξενίας που έχει υιοθετήσει. To IGLTA Accredited™ είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο διασφαλίζει ότι τα ταξιδιωτικά brands δεσμεύονται να προάγουν την ισότητα και την ασφάλεια για τους LGBTQ+ ταξιδιώτες. Για να αναγνωριστεί κάποιο brand ως IGTLA Accredited™, οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, καθώς και τα ξενοδοχεία, πρέπει να πληρούν οκτώ αυστηρά κριτήρια, τα οποία πιστοποιούνται μέσω αξιολόγησης.

«H φιλοσοφία της Costa Navarino βασίζεται στον σεβασμό για τους επισκέπτες μας. Έχουμε δεσμευτεί όχι μόνο στο να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους, αλλά να τις υπερβαίνουμε», ανέφερε ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ. «Αναγνωρίζοντας τη μοναδική προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, επιδίωξή μας είναι να προβλέπουμε τις διαφορετικές ανάγκες, ώστε κάθε άνθρωπος να νιώθει άνετα στις διακοπές του. Το γεγονός ότι το W Costa Navarino είναι το πρώτο ξενοδοχείο παγκοσμίως που λαμβάνει τη διάκριση IGLTA Accredited, αποτελεί μεγάλη τιμή και μάς δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο, είναι η συνεργασία με οργανισμούς όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η HospitableMe -ηγέτιδα εταιρία στη συμπεριληπτική φιλοξενία- και το IGLTA, για τη διεξαγωγή ερευνών και την κατανόηση των αναγκών διαφορετικών ομάδων και πώς μπορεί ο τουριστικός κλάδος να ανταποκριθεί σε αυτές. Με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν, στην Costa Navarino εφαρμόστηκε πλήθος πρακτικών, ώστε να αναγνωρίζονται οι προτιμήσεις των επισκεπτών σύμφωνα με την κουλτούρα τους, τη φυλετική ταυτότητα, τη θρησκεία, ή σύμφωνα με τις δυσκολίες όρασης, ακοής, κινητικότητας που μπορεί να αντιμετωπίζουν ή να βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, κ.ά. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, αλλά η διαδρομή προς έναν πλήρως συμπεριληπτικό προορισμό συνεχίζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.costanavarino.com/diversity-inclusion/

 

Σχετικά με την Costa Navarino 

H Costa Navarino είναι ο αειφόρος προορισμός υψηλών προδιαγραφών και βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι η ανάδειξη της Μεσσηνίας, με σεβασμό για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Αποτελείται από 5 ξεχωριστές περιοχές με ξενοδοχεία 5 αστέρων, ιδιωτικές κατοικίες, 4 signature γήπεδα γκολφ και πλήθος δραστηριοτήτων για κάθε εποχή του χρόνου. Στο Navarino Dunes βρίσκονται τα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, καθώς και οι ιδιωτικές κατοικίες Costa Navarino Residences. Στο Navarino Bay θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2023, το ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Costa Navarino. Στην κοντινή περιοχή Navarino Waterfront βρίσκεται το νέο ξενοδοχείο W Costa Navarino, ενώ το καλοκαίρι του 2023 θα λειτουργήσει η Navarino Agora. Στο Navarino Hills, δύο νέα γήπεδα γκολφ λειτουργούν από το 2022.

www.costanavarino.com

Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφικό υλικό μέσω του website www.costanavarino.com/media-press/, χρησιμοποιώντας τον κωδικό Νestor.

Βρείτε μας στα Social Media: Facebook, Instagram, Twitter and Linkedin.

Σχετικά με το W Costa Navarino

Το W Costa Navarino σηματοδοτεί την άφιξη των W Hotels στην Ελλάδα. Aπευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και εφήβους που έχουν κλείσει το 12ο έτος της ηλικίας τους. Βρίσκεται σε μία παραθαλάσσια έκταση 130 στρεμμάτων και φέρνει μία ξεχωριστή ενέργεια στο Navarino Waterfront, τη νέα περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino, δίνοντας βήμα στη δημιουργικότητα, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης. Με ιδιαίτερο σχεδιασμό που αντλεί έμπνευση από την αρχιτεκτονική της περιοχής, οι επιλογές περιλαμβάνουν δωμάτια που προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε μία από τις πισίνες, καθώς και σουίτες και βίλες 1, 2 & 3 υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες και μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα και στον κόλπο του Ναβαρίνου. Το W Costa Navarino παρουσιάζει μια δημιουργική γαστρονομική προσέγγιση σε 5 χώρους εστίασης μεταξύ των οποίων κι ένα Beach Club, ενώ το AWAY® Spa και το γυμναστήριο FIT φροντίζουν για την τόνωση του σώματος και του πνεύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα W Costa Navarino.

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Βάλια Βανέζη, Communications Director

Τηλ: 211 0160152

e-mail: vvanezi@temes.gr

Γιώτα Σπηλιωτοπούλου, Communications Manager

Τηλ.: 211 016 0361

email: gspiliotopoulou@temes.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο