Τα νέα των μελών μας

SYMVOLI Conference: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το The Notch Meeting X στην Αθήνα

undefined

 

Η SYMVOLI Conference & Cultural Management είναι για δέκα -πλέον- συνεχόμενες χρονιές ο επίσημος διοργανωτής του σημαντικού παγκόσμιου βιοϊατρικού συνεδρίου με θέμα το “Notch” που πραγματοποιήθηκε φέτος από 1 έως 5 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν 160 διαπρεπείς επιστήμονες από 22 χώρες, από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα του κόσμου.  

Το Notch είναι ένας μηχανισμός μοριακής σηματοδότησης που επιτρέπει στα κύτταρα να συντονίζουν τη δράση τους ώστε οι διάφοροι ιστοί να λειτουργούν ως οργανωμένα σύνολα. Σε αντίθεση με άλλους γνωστούς μηχανισμούς, όπως αυτός των ορμονών, το σήμα Notch έχει την ιδιαιτερότητα ότι λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο κάνοντας “μικρο-διαχείριση” της κυτταρικής συμπεριφοράς. Την τελευταία δεκαετία η έρευνα στο Notch έχει γιγαντωθεί με τη συνειδητοποίηση ότι συμμετέχει σε πλειάδα βιολογικών διεργασιών από τη φυσιολογική ανάπτυξη και την οργανογένεση μέχρι την ανοσολογική απόκριση και ενοχοποιείται στην εμφάνιση παθολογιών από νευροεκφυλιστικές ασθένειες μέχρι τον καρκίνο. 

Το συνέδριο διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Fondation Santé, που δραστηριοποιείται για χρόνια στην Ελλάδα (www.FondationSante.org). Το μεγάλο ενδιαφέρον των ερευνητών παράλληλα με τη σημαντικότητα του ερευνητικού αυτού πεδίου επιβάλλει την διοργάνωση αυτών των συναντήσεων κάθε χρόνο  και είναι μεγάλη επιτυχία που ένα τόσο  σημαντικό επιστημονικό γεγονός φιλοξενείται στην χώρα μας. 

  undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο