Τα νέα των μελών μας

Stirixis A.E.: Ο Αλέξανδρος Αθανασούλας ομιλητής στο 4ο Forum του CEO Clubs

Το 4ο Forum του CEO Clubs με θέμα “The New Leadership Model” Εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές του Learning Organization πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο Πεντελικόν με ιδιαίτερα σημαντικούς ομιλητές. 

Στην έναρξη του Forum, η Πρόεδρος του Club, κυρία Γεωργία Καρτσάνη τόνισε πως «η ανάγκη του να είμαστε όλοι ένας μαθησιακός οργανισμός είναι πλέον προαπαιτούμενο» κάνοντας μια αναδρομή στα μοντέλα διοίκησης των τελευταίων δεκαετιών, καθώς και το μοντέλο το οποίο «έρχεται» και είναι το μοντέλο του ‘Learning Organization’ όπως το περιέγραψε ο Peter Senge. 

Η Νέα Μεταμορφωτική Εποχή, όπου οι οργανισμοί καλούνται να γίνουν ανοιχτά συστήματα και που η στρατηγική τους πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεχούς μάθησης, είναι εδώ! Μια εποχή που η μόνη βιώσιμη πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος θα είναι η ικανότητα του οργανισμού να μαθαίνει πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές του. Όλα αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα αναπτύχθηκαν στο 4ο Forum του CEO Clubs Greece.

Ο κύριος Αλέξανδρος Αθανασούλας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της STIRIXIS AE, πρώτος ομιλητής,  έδωσε με ουσιαστικό και περιγραφικό τρόπο μια ξεκάθαρη εικόνα του τι σημαίνει συστημική σκέψη (Systems Thinking), τα εργαλεία που έχει αναπτύξει βάσει αυτής η STIRIXIS για τους πελάτες της με μεγάλη επιτυχία. 

«Η συστημική σκέψη είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία» τόνισε. «Είναι η οπτική των πραγμάτων, σε όλα τα επίπεδα (εταιρεία, οικογένεια, κοινωνία) μέσω της οποίας βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα και όχι ένα μέρος αυτής. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα επιχειρηματικά να εμπλέκουμε όλους τους συνεργάτες μας στο όραμά μας, να εγκαταστήσουμε μηχανισμούς αλλαγής ξεφεύγοντας από αδράνειες και βεβαίως να έχουμε πάντα τα βέλτιστα αποτελέσματα στα επιχειρησιακά σχέδια».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο