Τα νέα των μελών μας

Stirixis AE: Η εταιρεία Stirixis AE ολοκλήρωσε την μελέτη του νέου πολυώροφου κτιρίου ιδιοκτησίας ΑΦΟΙ ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ ΑΕΒΕ στο Χαϊδάρι

Στη Stirixis ΑΕ ανέθεσε η εταιρία ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΙΟ – ΔΑΠΕΔΟ με ηγετική θέση στην αγορά, την αρχιτεκτονική μελέτη και το consulting στη φάση της κατασκευής του νέου ιδιόκτητου κτιρίου έκθεσης των προϊόντων της συνολικού εμβαδού 3.240 m2.

Το νέο κατάστημα ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ αποτελείται από 2 υπόγεια που περιλαμβάνουν χώρο στάθμευσης επισκεπτών και αποθηκευτικούς χώρους και 3 ορόφους στους οποίους χωροθετούνται οι εκθεσιακοί και βοηθητικοί χώροι της εταιρίας. Στον χώρο προβάλλεται μια τεράστια γκάμα από είδη υγιεινής, υδρομασάζ, έπιπλα μπάνιου, μπαταρίες μπάνιου, αξεσουάρ, πλακάκια κουζίνας, νεροχύτες, απορροφητήρες, από τους μεγαλύτερους και πιο φημισμένους «οίκους» του κλάδου.

Στόχος της εταιρείας ΚΥΠΡΙΩΤΗ ήταν η προβολή των εμπορευμάτων σε ένα κατάλληλο περιβάλλον για το λιανικό εμπόριο, τον οποίο προσέγγισε η ομάδα της Stirixis προσφέροντας μέσα από την προτεινόμενη στρατηγική και το concept design μία εξαιρετική βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη-πελάτη του χώρου, όπως έχει με επιτυχία πραγματοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις για γνωστές εταιρείες με εντυπωσιακά retail concepts.

Κεντρική ιδέα της εσωτερικής αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης αποτέλεσε η έννοια της αμφιθεατρικής θέασης ενός χώρου με κεντρικό σημείο αναφοράς το άτομο. Έτσι o επισκέπτης/πελάτης, αποτελεί κατά την είσοδό του το κέντρο του χώρου και με βάση αυτόν χαράσσονται ως ακτίνες που διατρέχουν τον χώρο όλες οι παρουσιάσεις των εκθεμάτων αλλά και οι κεντρικές λειτουργίες εξυπηρέτησης του κάθε ορόφου. Με το εύρημα αυτό του αμφιθεατρικού σχεδιασμού χώρων και λειτουργιών, ο πελάτης κατορθώνει να έχει μια καθαρή, συνολική και απεριόριστη εικόνα του χώρου κατά την είσοδό του, ενώ τα εκθέματα όλων των παρουσιάσεων της εταιρίας προβάλλονται κατά την κίνησή του στο χώρο με τρόπο ζωντανό, πρωτότυπο και ευρηματικό. Δυναμικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής αποτελεί το κλιμακοστάσιο με τα εντυπωσιακά μεταλλικά κιγκλιδώματα και τα γυάλινα πατήματα το οποίο αναπτύσσεται σε όλους τους ορόφους της έκθεσης και δημιουργεί ένα αίθριο κεντρικά του καταστήματος το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς τον άρτιο σχεδιαστικά καταρράκτη του ισογείου.

Η τοποθέτηση των εκθετηρίων, καθώς ακολουθεί τις νοητές ακτίνες από το κέντρο-σημείο εισόδου στο χώρο, αποφεύγει τη στατικότητα και οδηγεί στη συνεχή δυναμική εναλλαγή της γωνίας θέασης των παρουσιάσεων προσδίδοντας ζωντάνια και κίνηση στο χώρο. Χρωματικά ο χώρος, σε αντίθεση με τον δυναμικό σχεδιασμό του, είναι ουδέτερος. Κυριαρχεί το «καθαρό» γκρί-μαύρο, το λευκό και το ανοξείδωτο με στόχο να αποτελέσουν ένα ουδέτερο υπόβαθρο αποδοτικής ανάδειξης των προϊόντων της εταιρίας ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ.  Σημαντικό ρόλο παίζουν τέλος τα γραφιστικά που καλύπτουν τμήματα των ελεύθερων εσωτερικών επιφανειών προσδίδοντας με την εικαστική άποψή τους στην καλύτερη αντίληψη, σήμανση αλλά και δημιουργία μιας  ιδιαίτερης αίσθησης στους χώρους.

Ο κ. Γεώργιος Κυπριώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΦΟΙ ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ  ΑΕΒΕ δήλωσε:
«Με την Stirixis ξεκινήσαμε συνεργασία προ 5 ετίας και πλέον, αρχικά σαν προμηθευτές τους στα ιδιωτικά έργα που κατασκευάζουν (γραφεία, καταστήματα, κατοικίες). H κατεύθυνση των  επιλογών τους στην γκάμα των προϊόντων μας ήταν πάντα στα υψηλότερα standards  ποιότητας και αισθητικής. Με το καινούργιο μας show room  στη Λ. Αθηνών, project  που  μελετήθηκε το 2008, στοχεύσαμε για το internal design και την παρουσίαση –προβολή των προϊόντων μας, σε minimal κατασκευή πολύ υψηλής αισθητικής.
Επιλέξαμε την Stirixis γιατί η πρότασή τους ήταν η καλύτερη όλων. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, μιλά μόνο του. Εμείς σε όλη την διάρκεια του σχεδιασμού και της υλοποίησης είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε μια άψογη επαγγελματική συνεργασία με όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Stirixis. Τόσο ο κ. και η κα. Αθανασούλα, όσο και όλοι οι συνεργάτες τους, μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτό που είχαμε φανταστεί, καλύτερο απ’ αυτό που περιμέναμε.………….».

Ο κ. Αλέξανδρος Αθανασούλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Stirixis ΑΕ, ανέφερε:
«H συνεργασία μας με τον κύριο Κυπριώτη και όλη την ομάδα του υπήρξε υποδειγματική.  Η πρωτοποριακή αισθητική του concept που παρουσιάσαμε στα πρώτα κιόλας βήματα βάσει της στρατηγικής της εταιρείας του διατηρήθηκε και αναδείχθηκε από το σύνολο των μελετών και κατασκευών που υλοποιήθηκαν, δίνοντας ένα εξαιρετικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, πραγματικό κόσμημα στην αγορά. Είμαστε βέβαιοι για την εμπορική επιτυχία του εγχειρήματος, επιτυχία που εγγυάται ο συνδυασμός του χώρου με τη βαθιά γνώση και εμπειρία του κυρίου Κυπριώτη κα των στελεχών του. H εταιρία μας  άλλωστε μέσα από τη φιλοσοφία των «Ανθρώπινων Συστημάτων» και την εντυπωσιακή βιώσιμη ανάπτυξη που αυτή προσφέρει, η STIRIXIS σήμερα συμβουλεύει και δημιουργεί επιχειρηματικά concepts εξασφαλίζοντας στους πελάτες της πολύ πάνω από την επιτυχή αρχική «εκτόξευση» τους. Εγκαθιστά ένα σύστημα παρακολούθησης του concept και της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα από συνεχή επαφή με το χώρο και τους πελάτες. Ως εκ τούτου η παροχή των υπηρεσιών μας δεν είναι στατική και χρονικά περιορισμένη με αποτέλεσμα να οδηγεί σε μεγάλη προστιθεμένη αξία και να χτίζει μακροχρόνιες πολύτιμες και ειλικρινείς σχέσεις με τους πελάτες μας και τους πελάτες τους». 

  

  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο