Τα νέα των μελών μας

Sofitel Athens Airport : Λογοτεχνική Εκδήλωση στο Sofitel Athens Airport

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport διοργάνωσε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 μία λογοτεχνική εκδήλωση με την παρουσία της συγγραφέα Valentine Goby.

Αυτές οι λογοτεχνικές «αποδράσεις», “Escales Littéraire”, πραγματοποιούνται σε όλα τα Sofitel παγκοσμίως. Ένας συγγραφέας επισκέπτεται ένα ξενοδοχείο Sofitel, μία διαφορετική πόλη, μία ξεχωριστή κουλτούρα, για να μπορέσει να εμπνευστεί από αυτά, να μοιραστεί τις εμπειρίες του, τα συναισθήματα του, τις εντυπώσεις του και να γράψει ένα άρθρο που στην συνέχεια θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα Figaro, στο ένθετο « Le Figaro Littéraire ». Αυτό το πολιτιστικό διάλειμμα, όπου τα ταξίδια, η λογοτεχνία, οι πελάτες και οι συγγραφείς ενώνονται, προβάλλει με ακρίβεια την βαθιά επιθυμία των Sofitel να αναδείξουν και να τιμήσουν τις διαφορετικές πλούσιες κουλτούρες του κόσμου μας.

Η Valentine Goby, ταλαντούχα Γαλλίδα συγγραφέας, γεννήθηκε το 1974 στην πόλη Grasse. Μετά τις σπουδές της στη «Sciences Po», έκανε ανθρωπιστικά ταξίδια στο Hanoi και την Manille. Ξεκίνησε τις δημοσιεύσεις μετά την επιστροφή της στο Παρίσι. Η Valentine Goby έχει τιμηθεί πολλές φορές από τις εκδόσεις Hachette, έχει πάρει το βραβείο «Jeunes écrivain» και το βραβείο «Méditerranée des Jeunes» το 2002, επίσης το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος του πανεπιστημίου της Artois,  καθώς και τα βραβεία « Palissy» και  «René-Fallet» το 2003.

Με αφορμή την επίσκεψης της στο Sofitel Athens Airport, την Παρασκευή 15 Ιουνίου παρουσίασε το τελευταίο της βιβλίο «Banquises». Κατά την διάρκεια της παρουσίασης δέχτηκε ερωτήσεις από τον Γάλλο συγγραφέα και δημοσιογράφο Denis Labayle και την ανταποκρίτρια του France 24, της Figaro και του France Culture στην Ελλάδα, Αλεξία Κεφαλά, και στην συνέχεια από το κοινό. Έπειτα υπέγραψε το βιβλίο της και το χάρισε σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η βραδιά έκλεισε με cocktail και ανταλλαγή απόψεων από τους λάτρεις της Γαλλικής λογοτεχνίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο