Τα νέα των μελών μας

Sofitel Athens Airport: Η Μασσαλία στο Sofitel Athens Airport

Τιμώντας την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2013, τη Μασσαλία, ο Julien Maury, σεφ του Sofitel στη Μασσαλία, θα επισκεφθεί το Sofitel Athens Airport προκειμένου να ταξιδέψει γευστικά το Αθηναϊκό κοινό μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην υπέροχη Μασσαλία, την πόλη που ιδρύθηκε το 546 π.Χ. από Έλληνες Φωκαείς.

Γεύσεις που προδίδουν τις πολιτισμικές αντιφάσεις του Μεσογειακού λιμανιού της Προβηγκίας,  η κουζίνα της Μασσαλίας αποτελεί ένα εύγευστο ταξίδι στο χρόνο. Με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη ενός πλούσιου παρελθόντος και ενός υποσχόμενου μέλλοντος, τα Μασσαλιώτικα πιάτα συνδυάζουν με έναν ξεχωριστό τρόπο τα φρέσκα λαχανικά με το ψάρι, τα καρυκεύματα και τα βότανα. Το μοναδικό Aïoli, la Navette de Marseille, le daube Provençale, la soupe au pistou et coquillage και φυσικά η θρυλική Μασσαλιώτικη μπουγιαμπέσα θα αποτελέσουν μερικά από τα πιάτα που θα αφιερώσει ο Γάλλος σεφ στο κοινό της πόλης μας.

«Η Μασσαλία είναι μια πόλη με έντονη προσωπικότητα και οι γεύσεις της δεν θα μπορούσαν παρά να απεικονίζουν αυτήν της την ιδιαιτερότητα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2013, μας δίνεται η δυνατότητα να ενώσουμε για λίγο δυο τόσο ξεχωριστές και συνάμα τόσο όμοιες πόλεις όπως είναι η Αθήνα και η Μασσαλία» αναφέρει ο Cyril Manguso, Γενικός Διευθυντής στο Sofitel Athens Airport.

Η γαστρονομική εβδομάδα θα διαρκέσει από τις 16-22 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο Καράβι του Sofitel Athens Airport.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο