Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους διάσημους chefs Jean-Marie Hoffman – Chef της Πρεσβείας της Γαλλίας, Olivier Campanha – Executive Chef του εστιατορίου Mono, Jean-Louis Kapsalas – Executive chef της Aria Γεύσεων, Luc Grégoire – Executive chef του La Maison Grégoire, Jean-Charles Metayer – Chef του εστιατορίου Premier στο ξενοδοχείο Intercontinental, Ντίνα Νικολάου – chef και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και από τον Dominique Perrot – προσωπικός chef του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, François Mitterand. Οι κριτές δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα κυρίως πιάτα και τα επιδόρπια που είχαν προετοιμάσει οι διαγωνιζόμενοι του Sofitel Athens Airport.
Τα δύο πιάτα που ξεχώρισαν ήταν οι «Φακές από σούπα μπουγιαμπέσας με μαριναρισμένο σε σαφράν πελαγίσιο λαυράκι. Κομποτέ φινόκιο με πράσο, Πουρέ κουνουπίδι, μικρά λαχανικά και σάλτσα μπουγιαμπέσας» του Θεόδωρου Υψηλού και η «Κρέμα καρύδα passion πάνω σε τραγανή βάση από βρώμη με αφρό καρύδας και καραμέλα» του Αλέξη Καραμπιπέρη.
Στο cocktail που ακολούθησε ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Cyril Manguso καθώς και οι chef Φάνης Στάθης και chef ζαχαροπλαστικής Δημήτρης Δήμτσος δήλωσαν περήφανοι για όλους τους διαγωνιζόμενους και ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτοί οι ταλαντούχοι μάγειρες και ζαχαροπλάστες βρίσκονται στην ομάδα τους.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του 3ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, από τον Γάλλο πρέσβη. Οι νικητές επίσης κέρδισαν ταξίδι με δωρεάν διαμονή και πρωινό στην Μασσαλία για 2 άτομα σε ξενοδοχείο του ομίλου.