Τα νέα των μελών μας

Σ.Ε.Τ.Ε.Υ.Δ.: Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σ.Ε.Τ.Ε.Υ.Δ.Α “¨Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής”

 undefined

 

 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 150 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα) ξεκίνησε στις 21/10/2019 το διάρκειας έξι μηνών επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής » που διοργανώνει ο ΣΕΤΕΥΔΑ με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Χ. Κουθούρη.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες που ήδη εργάζονται στην αγορά των Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΥΔΑ), ως στελέχη ή συνοδοί υπαίθριων δραστηριοτήτων όπως η πεζοπορία, το ράφτινγκ, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, το καγιάκ θαλάσσης, η ιππασία, το ποδήλατο βουνού, το paintball, περιβαλλοντικά προγράμματα και άλλες ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 480 ωρών (ένα εξάμηνο ) και περιλαμβάνει 21 μαθήματα. Οι 15 διαλέξεις γίνονται με την εξ’ αποστάσεως μέθοδο και ελέγχονται με εργασίες και ασκήσεις ενώ έχουν προγραμματισθεί και 3 διήμερες δια ζώσης συναντήσεις σε διαφορετικούς προορισμούς στη χώρα. Στις συναντήσεις αυτές πέραν από τις έξι προβλεπόμενες διαλέξεις έχουν προγραμματισθεί workshops με παρουσιάσεις καλών πρακτικών και πρακτικών εφαρμογών των θεωρητικών διαλέξεων, από διακεκριμένα στελέχη και επαγγελματίες του κλάδου

Στόχος του προγράμματος είναι όλοι οι συμμετέχοντες ανεξαρτήτως: i) της πρότερης εργασιακής τους εμπειρίας, ii) της διαφορετικής εξειδίκευσής τους σε κάποια υπαίθρια δραστηριότητα και iii) του διαφορετικού βασικού εκπαιδευτικού τους επιπέδου, να συνυπάρξουν ως επιμορφούμενοι στο ίδιο πρόγραμμα. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί οι γνώσεις και οι απόψεις των μελών του ΣΕΤΕΥΔΑ έναντι του αντικειμένου των Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΥΔΑ) να συνάδουν σε κοινή συνισταμένη. Το επίπεδο του επιμορφωτικού προγράμματος ακολουθεί τις εκπαιδευτικές προδιαγραφές και προϋποθέσεις του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού επίπεδου European Qualification Frame 5 level (προ-πανεπιστημιακό).

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ ενός επαγγελματικού φορέα – ΣΕΤΕΥΔΑ και ενός εκπαιδευτικού φορέα – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα το δημιουργικό συνδυασμό και παροχή στους εκπαιδευόμενους των αναγκαίων γνώσεων- δεξιοτήτων και ικανοτήτων για την επιτυχή επαγγελματική τους δραστηριοποίηση.

Την πρωτοβουλία έχει αγκαλιάσει το σύνολο των επιχειρήσεων Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής που λειτουργούν στην Ελλάδα. Επίσης  όπως καταγράφεται από τα βιογραφικά των συμμετεχόντων, ο πλούτος των γνώσεων και των εμπειριών τους είναι εντυπωσιακός καθώς προέρχεται από πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στο συγκεκριμένο κλάδο.

Το πρόγραμμα του επιμορφωτικού σκοπεύει στην αξιοποίηση όλου αυτού του πλούτου γνώσεων και εμπειρίας των σπουδαστών και να τον συνδυάσει με την επιστημονική γνώση μέσα από εργαστήρια  βέλτιστων πρακτικών με στόχο την δημιουργία ενός μοναδικού μορφωτικού υλικού για την εκπαίδευση των νέων εμψυχωτών που θα ακολουθήσει από την επόμενη χρονιά.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο