Τα νέα των μελών μας

Pylones Hellas: “Covid-19 Safer Internet day” by Pylones

undefined

Η Pylones Hellas συμμετείχε στην προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον διαδικτύου, υποστηρίζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία γιορτάστηκε φέτος την 9η Φεβρουαρίου.

Η Safer Internet Day διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων ενημέρωσης “Insafe”, στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Φέτος, οι συμβολισμοί είναι ακόμη περισσότεροι και η εν λόγω μέρα δείχνει να είναι ακόμη πιο σημαντική, αφού πλέον η καθημερινότητά μας έχει συνδεθεί με την online δραστηριότητα και την ψηφιακή ασφάλεια. Η πανδημία του COVID-19, έχει εξωθήσει την παγκόσμια κοινότητα σε έναν συναγερμό τόσο από πλευράς φυσικής ασφάλειας που είναι ζωτικής σημασίας για την σωματική μας υγεία, όσο και από πλευράς της ψηφιακής ασφάλειας. 

Η γνώση είναι ο καλύτερος σύμβουλος προστασίας! 

Η άγνοια, είτε πρόκειται για την ασφάλεια της υγείας μας, είτε πρόκειται για την ασφάλεια των δεδομένων μας, είναι ο πιο σοβαρός κίνδυνος! Αν δε γνωρίζουμε τους κινδύνους, δεν είμαστε σε θέση να τους αντιμετωπίσουμε. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Pylones Hellas, έδειξε ότι το 48% των ερωτηθέντων, έχουν αντιμετωπίσει ένα είδος απειλής στον κυβερνοχώρο! Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η μεγαλύτερη απειλή, είναι η άγνοια επί του θέματος. Είτε πρόκειται για έναν μαθητή ή έναν νέο που ασχολείται με το διαδίκτυο, είτε έναν εργαζόμενο σε εξ’ αποστάσεως εργασία, είτε ακόμη μια επιχείρηση – οργανισμό που ειδικά αυτή την περίοδο εφαρμόζει απομακρυσμένη εργασία, η ψηφιακή ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας. 

undefined

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ψηφιακές απειλές, είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας από το σχολείο, το σπίτι, τον χώρο εργασίας, με γνώμονα τους κινδύνους, τις συνέπειες και τα αποτελέσματά της. Η διαδικασία που είναι γνωστή ως cyber security awareness ξεκινά με τη συνεχή γνώση, ενημέρωση και εκπαίδευση των χρηστών, αλλά και την επίγνωση της σοβαρότητας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από τους ίδιους τους χρήστες. 

Η Pylones Hellas έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή με ουσιαστικές κινήσεις που επιδιώκουν την εκμάθηση και την προστασία, όπως είναι η υποστήριξη τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και κοινοτήτων πληροφορικής σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας. Η Pylones υποστηρίζει την εθνική ομάδα νέων ταλέντων που συμμετέχουν στον επίσημο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας – European Cybersecurity Challenge που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Επίσης, παρέχει στήριξη και στην κοινότητα ICS2 Hellenic chapter μέσα από την χορηγία που προσφέρει, αλλά κυρίως μέσα από τη συνεχή προτροπή της προς τους νέους, αλλά και τους ήδη ενεργούς απασχολούμενους στο χώρο της τεχνολογίας, να συμμετέχουν στα security talks που διοργανώνονται με σκοπό την ασφάλεια του διαδικτύου. 

Για την Pylones Hellas, η ψηφιακή ασφάλεια αποτελεί μία πρόκληση, και συμμετέχει αποφασιστικά για να διαδραματίσει τον δικό της καθοριστικό ρόλο, στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου διαδικτύου. Ως πάροχος προηγμένων λύσεων πληροφορικής, με μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, παρέχει ψηφιακές λύσεις που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν και να διασφαλίσουν θεαματικά την επαφή και την αλληλεπίδρασή τους, τόσο με τους πελάτες όσο και με τους συνεργάτες τους, αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο