Τα νέα των μελών μας

Pylones Hellas: 20 χρόνια συνεργασίας με την F5 και φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον!

undefined

Η Pylones Hellas, o πάροχος προηγμένων λύσεων πληροφορικής για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις – με μακρά παρουσία 23 και πλέον ετών σε Ελλάδα & Κύπρο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κλείνει φέτος 20 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την F5, ηγέτιδα στον τομέα του multi-cloud application security & delivery.

Στην κοινή ψηφιακή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της F5 και της Pylones Hellas, αναφέρθηκαν στις βασικές αρχές και αξίες πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε αυτή η πολυετής συνεργασία, ενώ παρουσιάστηκε και το όραμα για τις μελλοντικές λύσεις που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στον τομέα της ασφάλειας και των εφαρμογών για το μέλλον του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η F5 τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του ψηφιακού άλματος που συντελείται στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς η περιοχή συνεχίζει να προσαρμόζεται σε πρωτοφανείς αλλαγές. Ο Aran Erel, Country Manager της F5 σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι δύο εταιρείες προάγουν και απλοποιούν τις ψηφιακές προκλήσεις των πελατών τα τελευταία 20 χρόνια σημειώνοντας ότι, «Η πανδημία έχει επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό έναν παγκόσμιο ψηφιακό μετασχηματισμό που ήταν ήδη σε εξέλιξη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η πρόοδος που κανονικά θα χρειαζόταν μια δεκαετία για να συμβεί, έχει προχωρήσει σε ένα μόνο χρόνο. Ωστόσο, μόνο οι οργανισμοί που διαθέτουν τον σωστό συνδυασμό πληροφοριών και αυτοματισμού θα είναι σε θέση ανταποκριθούν και να αναγνωρίσουν την ύπαρξη ζητημάτων διαθεσιμότητας (availability) και απόδοσης (performance) πριν αυτά προκύψουν ή θα είναι έτοιμοι να δράσουν αρκετά γρήγορα για να τα αποτρέψουν. Μέχρι τότε, πολλοί δεν θα μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τον πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό». Επισημαίνοντας στοιχεία από την ετήσια έκθεση State of Application Strategy (SOAS) της F5, ο κ. Erel, υπογράμμισε τη σημασία που έχει οι οργανισμοί να είναι σε θέση να προσαρμοστούν και να επωφεληθούν από τη σύγκλιση των νέων τάσεων και πιέσεων για καινοτομία.

Ο Αλέξανδρος Διογένους, Πρόεδρος της Pylones Hellas, άνοιξε την ψηφιακή εκδήλωση δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η F5 είναι συνοδοιπόρος μας τα τελευταία 20 χρόνια και συνώνυμο του security. Αυτό που κάνει αυτή τη συνεργασία, τόσο δυνατή, με αντοχή και συνεχώς εξελισσόμενη στον χρόνο, είναι ότι ως συνεργάτες παραδίδουμε στους πελάτες μας, ότι υποσχόμαστε. Και με την F5 δεν έχουμε αστοχήσει ποτέ!». 

undefined

Στα 20 χρόνια συνεργασίας της Pylones Hellas με την F5 στην ελληνική και κυπριακή αγορά σημειώθηκαν πολλές επιτυχίες και διακρίσεις. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones Hellas, «Ανεξάρτητα από το που οι πελάτες μας αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους, ο στόχος μας παραμένει πάντα ο ίδιος με ελάχιστες παραλλαγές εδώ και 20 χρόνια: πιο ευέλικτη ανάπτυξη και διαχείριση εφαρμογών, χωρίς ποτέ να διακυβεύεται η ασφάλεια ή η απόδοση. Όλα αυτά τα χρόνια μας εμπιστεύτηκαν πάνω από 150 επιχειρήσεις με περισσότερα από 500 project να έχουν εκτελεστεί για λογαριασμό της F5. Πάνω από το 80% των τραπεζών, το 90% των Telcos και το 50% των ασφαλιστικών εμπιστεύονται τις λύσεις της F5 και της Pylones. Το μέλλον φαντάζει ακόμη πιο ενδιαφέρον καθώς οι δυο εταιρείες βρίσκονται από κοινού πιο κοντά από ποτέ στο να φτάσουν σε κάθε εφαρμογή, ανεξάρτητα από την τοποθεσία της, με υπηρεσίες που εκτείνονται από τον κώδικα έως την παράδοση της εφαρμογής».

Τα στελέχη της F5, ανέλυσαν τις ψηφιακές τάσεις μετασχηματισμού και το όραμα της F5 για “Adaptive Applications“. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση SOAS της F5, οι περισσότεροι οργανισμοί θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τόσο παραδοσιακές όσο και σύγχρονες εφαρμογές και αρχιτεκτονικές. Όπως αναμενόταν, ο COVID-19 ήταν ο κύριος παράγοντας για την επιτάχυνση της κίνησης στο cloud και στις λύσεις SaaS. Ταυτόχρονα, οι οργανισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την αρχιτεκτονική πολυπλοκότητα που προκύπτει από την προσθήκη λύσεων SaaS και edge, συντηρώντας τις on-premises υποδομές και τα multi-cloud περιβάλλοντά τους, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα της εφαρμογές τους. Το SaaS-based security αναγνωρίστηκε ως η κορυφαία στρατηγική εστίαση των οργανισμών για τα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια και το Edge computing είναι επίσης έτοιμο να προσελκύσει μεγάλη προσοχή το 2021 και μετά.

Για να βοηθήσει τους οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο να επωφεληθούν από αυτές τις μεταβαλλόμενες τάσεις, η F5 έχει μεταμορφωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια.

«Το όραμά μας στην F5, είναι ένας κόσμος πραγματικά προσαρμόσιμων εφαρμογών στα μέτρα των πελατών», δήλωσε ο Motti Ben Shoshan, επικεφαλής καναλιού και διανομής για Ελλάδα και Κύπρο στην F5. «Αυτό σημαίνει εφαρμογές που αυτοματοποιούν redundant processes για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά και εφαρμογές που επεκτείνονται και συμβαδίζουν με βάση τις ανάγκες απόδοσης. Σημαίνει επίσης εφαρμογές που μπορούν να προστατευτούν και να κάνουν την τηλεμετρία να πιο έξυπνη».

Από το 2018, η F5 έχει επενδύσει για να ζωντανέψει αυτό το όραμα, με πάνω από 2 δις $ σε εξαγορές. Πιο συγκεκριμένα,

  • Η εξαγορά της NGNIX (2019) επιτρέπει την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό εφαρμογών σε κλίμακα με υψηλές αποδόσεις.
  • Η Shape Security (2020) πρωτοπόρος στο fraud και abuse prevention, προσθέτει προστασία από αυτοματοποιημένες επιθέσεις, botnets και στοχευμένη απάτη, στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της F5.
  • Με την προσθήκη της τεχνολογίας της Volterra (2021), που είναι η πρώτη παγκόσμια πλατφόρμα edge-as-a-service, η F5 δημιουργεί μια κορυφαία πλατφόρμα για επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών, οι οποία θα είναι ασφαλής και app-driven με απεριόριστες δυνατότητες.

Σαν επιστέγασμα αυτής της γιορτής, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στο επετειακό web page που σχεδιάστηκε για τον εορτασμό της 20ετούς συνεργασίας, στο https://www.pylones.gr/20-years-anniversary-pylones-f5/ από τις 1/7/2021 έως και τις 17/12/2021 για να διεκδικήσουν ένα PlayStation 5, μετά από κλήρωση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο