Τα νέα των μελών μας

Premier Tax Free: Η Ελλάδα στον διεθνή τουριστικό – αγοραστικό χάρτη

undefined

 

Λίγα λόγια για το Tax Free: Κατά την αγορά προϊόντων είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε φόρο επί των πωλήσεων που είναι γνωστή ως ΦΠΑ. To ΦΠΑ που ήδη περιλαμβάνεται στην τιμή πώλησης και το ποσοστό του ποικίλλει από τη μια χώρα στην άλλη, σύμφωνα με το νόμο (ΠΟΛ. 1338), μέρος του επιστρέφεται στους αγοραστές που δεν διαμένουν στη χώρα μας (τουρίστες, για παράδειγμα).

Η Premier Tax Free είναι σήμερα από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στις υπηρεσίες επιστροφής φόρου, έχοντας τη φήμη του καλύτερου partner για τους τοπικούς συνεργάτες της, χάρη στο γενναίο πρόγραμμα προσφορών στους εμπόρους και εξυπηρέτησης. Το λογότυπό της είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμο, αφού προσφέρει σε τουρίστες από χώρες της Ε.Ε. και εμπόρους μία επιπλέον αξία στις συναλλαγές τους. Έχοντας συμπληρώσει ήδη 27 χρόνια εμπειρίας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίας στην επιστροφή μέρους του ΦΠΑ των αγορών για τους εμπόρους και τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται από τον προηγούμενο χρόνο και στην χώρα μας.

Η Ελλάδα στον διεθνή τουριστικό – αγοραστικό χάρτη.

Η δράση της Premier Tax Free στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου μετρούσε τα τελευταία χρόνια μία αύξηση της τάξης του 25% με 32% κάθε χρόνο. Οι Ασιάτες επισκέπτες της χώρας μας ξεπέρασαν σε αύξηση (συγκριτικά με το 2014) το 150%, οι Αμερικάνοι άγγιξαν το 51%, οι Καναδοί το 70% και οι Ισραηλίτες το 49% εξισορροπώντας και με το παραπάνω την μεγάλη μείωση των Ρώσσων. Πέρα από τα ποσοστά αυτών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας, σημαντικό για την υπηρεσία και τα καταστήματα της Χώρας μας είναι η αξία των αγορών των δικαιούχων. Οι Αμερικάνοι αύξησαν την αξία των αγορών τους κατά 66%, οι Τούρκοι κατά 35%, οι Κινέζοι κατά 80%, οι Αιγύπτιοι κατά 42%, οι Αυστραλοί κατά 26% και οι Καναδοί ξόδεψαν 70% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με το 2014. Η χώρα μας σημειώνει ακόμα υψηλά ποσοστά αφίξεων και το 2016 αλλά η αγοραστική δυναμική των Ασιατών έχει ελαφρώς μειωθεί. Ως αντίβαρο αυτής της πτώσης έρχεται η συνεχόμενη αύξηση των Αμερικανών (57%), Ισραηλιτών (20%), Αυστραλών (47%) και Αιγυπτίων (35%).

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας, να εξιδανικεύσουμε την εμπειρία του τουρίστα στην χώρα μας, η εταιρία εισάγει στην αγορά την υπηρεσία DCC (Dynamic Currency Conversion). Μέσω της υπηρεσίας αυτής, παρέχεται η δυνατότητα στον τουρίστα να χρησιμοποιήσει για τις αγορές του το νόμισμα της χώρας του και όχι το ευρώ. Σε οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω πιστωτικών καρτών, παρέχεται η δυνατότητα στον τουρίστα να πληρώσει στο νόμισμα της χώρας του χρησιμοποιώντας τις πιο ανταγωνιστικές τιμές συναλλάγματος στην αγορά, τις οποίες προσφέρει η υπηρεσία μας. Με τον τρόπο αυτό ο τουρίστας αποφεύγει δυσάρεστες εκπλήξεις στην ανάλυση του λογαριασμού της πιστωτικής του κάρτας κατά την επιστροφή του, καθώς είναι σε θέση να γνωρίζει από την αρχή τις ακριβείς χρεώσεις για οποιαδήποτε αγορά του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο