Τα νέα των μελών μας

Porto Palace Thessaloniki: Στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΣΒΒΕ στο Porto Palace Thessaloniki οι Προοπτικές Ανάπτυξης

 

 

Κλειστό δείπνο με τιμώμενο προσκεκλημένο ομιλητή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθ. Γιάννη Στουρνάρα, διοργάνωσε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 στο ξενοδοχείο Porto Palace Thessaloniki o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των Διοικήσεων των Παραγωγικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Φορέων της Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και των επιχειρήσεων – μελών του ΣΒΒΕ, ενώ βασικά θέματα της συζήτησης σχετίζονταν βεβαίως με την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, με το χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls, με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις θετικές του επιπτώσεις στην ανάπτυξη, όπως επίσης και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στην έμπρακτη στήριξη των ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων, και ειδικότερα όσων έχουν έδρα την Περιφέρεια, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. 

undefined

«Στο τελευταίο στάδιο που διανύουμε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της Τράπεζας στην ομιλία του με θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης και ο ρόλος της Μεταποίησης, με αναφορά στη Βόρειο Ελλάδα», «αυτά που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής είναι σχετικά λίγα σε σύγκριση με το μεγάλο όγκο των αλλαγών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το 2010 μέχρι σήμερα. Η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί μετά από μακρόχρονη προσπάθεια (από το 2010), όπως αυτό αντανακλάται στα τελευταία διαθέσιμα δημοσιονομικά μεγέθη». 

«Η Βόρεια Ελλάδα» κατέληξε «μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή, διάχυση και αξιοποίηση της καινοτομίας. Διαθέτει μία ισχυρή μεταποιητική βάση με μεγάλη παράδοση, κλαδικές συγκεντρώσεις και αρκετά σημαντική τεχνογνωσία. Παρουσιάζει σημαντική παρουσία στους κλάδους τροφίμων και ποτών, κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, καθώς και δομικών υλικών. Οι Περιφέρειές της κατέχουν κομβική γεωγραφική θέση και μεταφορικά δίκτυα υπερεθνικής σημασίας, ενώ σύμφωνα με τις πρόσφατες επιδόσεις τους στο εξαγωγικό εμπόριο, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Τέλος, η πλειοψηφία των Περιφερειών παρουσιάζει σημαντικές επιδόσεις – σε σχέση με το μέγεθός τους – σε ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά έργα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης».

 undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο