Τα νέα των μελών μας

Porto Palace Hotel Thessaloniki: Στο Porto Palace Hotel Thessaloniki το 3ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist

 undefined

 

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται σε 7,5 δις ανθρώπους και το 2050 θα ανέλθει σε 10 δις, επεσήμανε ο συντάκτης του Economist και πρόεδρος του 3ου Συνεδρίου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας John Andrews, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι η έλλειψη αλλά η σπατάλη τροφίμων και σε μεγάλο βαθμό η δυσλειτουργική διανομή τους.

Στην ανάγκη «συνεργατικότητας και μιας πιο δημιουργικής αντιμετώπισης της φορολογίας των αγροτών που θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη» αναφέρθηκε με τη σειρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. Όπως είπε, οι Έλληνες παραγωγοί αντιμετωπίζουν ολιγοπωλιακές πρακτικές στις εισροές τους και πανομοιότυπα προϊόντα της ίδιας φίρμας, κοστίζουν υποπολλαπλάσια στη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία ή την Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan, η Ελλάδα χρειάζεται να εντείνει τις προσπάθειες στο σύστημα καινοτομίας, εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, ενώ για την προσέλκυση επενδύσεων απαραίτητη σημείωσε είναι η πολιτική σταθερότητα, η οποία και θα διαμορφώσει το απαιτούμενο στέρεο έδαφος. Επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία της ΕΕ, ο κ. Hogan σημείωσε ότι στο ευρωπαϊκό αγροδιατροφικό εμπόριο καταγράφονται μηνιαίες εξαγωγές στο επίπεδο – ρεκόρ των 11,7 δις, προσθέτοντας ότι η ΕΕ -με θετικό αγροεμπορικό ισοζύγιο ύψους 20 δις- ανάγεται στον μεγαλύτερο αγροδιατροφικό εξαγωγέα στον κόσμο.

undefined

Το 3ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα του οποίου περιελάμβανε ομιλίες εξεχουσών προσωπικοτήτων από το χώρο τόσο του ελληνικού επιχειρείν, όσο και της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας, συγκέντρωσε περισσότερους από 250 συνέδρους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου, όπως και όλες οι ομιλίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.hazliseconomist.com 

Οι εργασίες του Συνεδρίου, που διοργανώθηκε από το Economist και την εταιρεία Hazlis & Rivas, έλαβαν χώρα την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο Porto Palace, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). 

undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο