Τα νέα των μελών μας

Porto Palace Hotel Thessaloniki: Και επίσημα πράσινο το Porto Palace Hotel Thessaloniki

undefined

 

Με το διεθνές οικολογικό σήμα Green Key καλωσορίζει το 2020 το ξενοδοχείο Porto Palace Thessaloniki, αποδεικνύοντας και επίσημα πλέον την πορεία του προς την αειφορία, αλλά και την πίστη του στα οφέλη των πράσινων ενεργειών στον τομέα της φιλοξενίας και των συναφών υπηρεσιών. 

Το Green Key είναι ένα κορυφαίο πρότυπο διάκρισης στο πεδίο της περιβαλλοντικής ευθύνης, που σκοπό έχει την αύξηση τόσο της χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και βιώσιμων μεθόδων λειτουργίας για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης των πόρων, όσο και του επιπέδου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των επισκεπτών, του προσωπικού και των προμηθευτών, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την αλλαγή συμπεριφοράς όλων των εμπλεκόμενων στη βιομηχανία της φιλοξενίας. 

undefined

Στη κατεύθυνση αυτή, το Porto Palace Hotel Thessaloniki έχει υιοθετήσει  σειρά ενεργειών σε όλα τα τμήματα λειτουργίας του. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κάτωθι: 

  • Χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75%, που είναι το απαιτούμενο.
  • Αυτοματοποιημένο σύστημα παροχής ρεύματος στα δωμάτια και εγκατάσταση φωτοκύτταρων στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.
  • Συλλογή και ανακύκλωση διαφόρων λυμάτων.
  • Διαχωρισμός και τοποθέτηση απορριμμάτων σε κάδους ανακύκλωσης από το προσωπικό.
  • Ειδικό σημείο συγκέντρωσης μπαταριών προς ανακύκλωση, προσβάσιμο τόσο σε πελάτες, όσο και προσωπικό.
  • Αντικατάσταση λινών/πετσετών όταν χρειάζεται και απαιτείται, σύμφωνα με τον επισκέπτη.
  • Προμήθεια και χρήση απορρυπαντικών, που φέρουν πιστοποίηση προμηθευτή περί φιλικής συμπεριφοράς προς το περιβάλλον.

Έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία, το Porto Palace Hotel Thessaloniki λειτουργεί πλέον «πράσινα», υιοθετώντας μία περιβαλλοντική πολιτική, που αντικατοπτρίζει τη κατεύθυνση της διοίκησης και παράλληλα τη δέσμευσή της σε όλες τις κρίσιμες περιβαλλοντικές πτυχές όπως η ενέργεια, το νερό, τα απόβλητα, η διατροφή, διενεργώντας τακτικούς ελέγχους και εκπαιδεύσεις, που θα οδηγούν στην επίτευξη των μέγιστων στόχων αειφορικής απόδοσης. 

Το Green Key δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανά τον κόσμο. Διεθνής συντονιστής και διαχειριστής του Green Key είναι το FEE, ενώ εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο