Τα νέα των μελών μας

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε: Εγγραφή της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε στο μητρώο της Ε.Ε.Υ

undefined

 

Η εταιρεία ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. ενημερώνει ότι στις 3 Αυγούστου 2015 εγκρίθηκε η εγγραφή της σε ανώτατη τάξη του μητρώου επιχειρήσεων Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Η ανωτέρω εγγραφή πιστοποιεί με επίσημο τρόπο τη δυνατότητα που έχει η εταιρεία, ως γενικός εργολάβος κατασκευαστικών έργων, να παρέχει σε Δημόσιους φορείς και ιδιώτες, εξειδικευμένες υπηρεσίες και στους τομείς διαχείρισης / εξοικονόμησης ενέργειας και σωστής ενεργειακής απόδοσης των κατασκευών. 

Το Porto Carras Grand Resort που αποτελεί τον πυρήνα της δραστηριότητας της εταιρείας, βραβεύεται κάθε χρόνο με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του και για τη Μαρίνα για δεκαέξι συνεχή έτη, ενώ βραβεύεται κάθε χρόνο και με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco-Label για τα τρία ξενοδοχεία του, Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5* αλλά και την μυθική Villa Galini. Σημαντική επίσης διάκριση αποτελεί η βράβευση του συγκροτήματος για την εξοικονόμηση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση νερού και τη διαχείριση ακτών στα Tourism & Environmental Awards.

Οι συντονισμένες ενέργειες του Porto Carras Grand Resort, με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, δίνουν το παράδειγμα για παρόμοιες περιβαλλοντικές ενέργειες και από άλλες ξενοδοχειακές μονάδες. Με παράδοση στη φιλοξενία, αλλά και με σεβασμό στη φύση, το Porto Carras Grand Resort διαθέτει: εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλάσσιου και παραγωγής πόσιμου ύδατος, τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, βιολογικές καλλιέργειες, ανάπτυξη χλωρίδας, προστασία πανίδας, συστηματική ανακύκλωση και ποιοτικό έλεγχο προϊόντων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε έχει εκπονήσει μελέτες και έχει υποβάλλει σχετικά αιτήματα εγκρίσεως αυτών, για κατασκευή φράγματος που θα συγκρατεί τις πλημμυρικές παροχές βρόχινου νερού στη λεκάνη απορροής του συγκροτήματος Porto Carras και μέσα στην ιδιοκτησία της, προκειμένου να αποθηκεύεται περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού πίσω από το φράγμα, με ταυτόχρονη κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διϋλιστήρια παραγωγής πόσιμου ύδατος για τα λειτουργούντα ξενοδοχεία, τις διάφορες εξωτερικές μονάδες αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ, ως και των τουριστικών κατοικιών που προβλέπεται να γίνουν από το masterplan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο