Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Τρύγος 2011 στο Κτήμα Πόρτο Καρράς

Ένας ακόμη τρύγος ξεκίνησε στο κορυφαίο ελληνικό Κτήμα με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος, 4750 στρεμμάτων, από τα οποία 738 στρέμματα νέα αμπέλια που ήδη άρχισαν να αποδίδουν.

Ο τρύγος θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου 2011 με την θρυλική ποικιλία Μαλαγουζιά και θα ακολουθήσει με τις αρωματικές Sauvignon blanc και Μοσχάτο Αλεξανδρείας.

Το 2011 ήταν για  μία ξεχωριστή χρονιά για εμάς, με θερμό κλίμα κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, αλλά και έντονες βροχοπτώσεις που επηρέασαν, όμως, θετικά το τελικό αποτέλεσμα στην ποσότητα και ποιότητα των σταφυλιών.

Οι λευκές και ροζέ ποικιλίες υπόσχονται κρασιά με αρώματα καλής έντασης και εύρος δομής στην γεύση. Οι ερυθρές ποικιλίες  διαθέτουν πλούτο στα φαινολικά χαρακτηριστικά και μεστή αρωματική διάθεση με  μεγάλη ικανότητα παλαίωσης. 

Το 2011 θα δώσει στο Κτήμα Πόρτο Καρράς οίνους εξαιρετικής ποιότητος, οι οποίοι ελπίζουμε να πρωτοστατήσουν και πάλι στους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς. Οι συνεχόμενες διακρίσεις του Κτήματος Πόρτο Καρράς είναι το επιστέγασμα της διαρκούς επένδυσης του Ομίλου Τεχνικής Ολυμπιακής, αλλά και της συστηματικής προσπάθειας της κ. Υλιάνας Στέγγου στην ανάπτυξη των ελληνικών γηγενών ποικιλιών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο