Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Τρεις (3) Γαλάζιες Σημαίες για άλλη μια χρονιά στο Πόρτο Καρράς

undefined

 

Για άλλη μια χρονιά το Porto Carras Grand Resort κέρδισε τρεις Γαλάζιες Σημαίες. Δύο για τις ακτές του, Πόρτο Καρράς 1/Κόχη και Πόρτο Καρράς 2/Σιθωνία Μελίτων και μία για τη Μαρίνα Πόρτο Καρράς. 

Το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής αξιολογείται με επιτυχία κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, κερδίζοντας, για 20 συναπτά έτη, Γαλάζιες Σημαίες και συμβάλλοντας στην κατάταξη της χώρας αλλά και της Χαλκιδικής στον παγκόσμιο θεσμό των Γαλάζιων Σημαιών όπου το 2019 η Ελλάδα κατατάχθηκε 2η στον κόσμο και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής 1η πανελλαδικά! 

Οι συνεχείς βραβεύσεις με Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν το επιστέγασμα της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής που ακολουθεί το Πόρτο Καρράς ως προς τη διαχείριση του φυσικού πλούτου των εκτάσεών του. 

undefined

Η Γαλάζια Σημαία είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία, είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους. 

Το Porto Carras Grand Resort φροντίζει να διατηρεί το πολύτιμο δώρο της φύσης, τα καθαρά νερά και την ατόφια φυσική ομορφιά των ακτών του, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Προβαίνει σε τακτικούς καθαρισμούς των ακτών ενώ υπάρχει επάρκεια κάδων απορριμμάτων σε όλα τα σημεία με διευκολύνσεις για συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τις εγκαταστάσεις υγιεινής για τους λουόμενους, διαθέτει πλήρως αναπτυγμένους πύργους ναυαγοσωστών με κατάλληλα εκπαιδευμένους ναυαγοσώστες και σχέδια άμεσης αντιμετώπισης προβλημάτων κ.ά. 

undefined

Η συνέπεια και αφοσίωση του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην οικολογική ισορροπία, αποδεικνύει εμπράκτως ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη είναι καθήκον όλων να συνυπάρχει με το σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. 

Ο Όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής που διαχειρίζεται το Porto Carras με συνέπεια από το 1999 έως σήμερα, μένει πιστός στο όραμά του, το Porto Carras Grand Resort να αποτελεί τον πλέον διάσημο προορισμό για όλους τους ταξιδιώτες παγκοσμίως με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε σύγχρονες περιβαλλοντικές και ξενοδοχειακές υποδομές ώστε να προσφέρει μια απόλυτα ξεχωριστή εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο