Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort : Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014

 

Το Porto Carras Grand Resort, το οποίο αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό θα συμμετέχει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014 με θέμα “Καθαρίζουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες”. Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντονίζει την παγκόσμια αυτή δράση για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, βρίσκοντάς μας αρωγούς σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο καθαρισμός θα υλοποιηθεί με σημείο έναρξης την παραλία του ξενοδοχείου Σιθωνία έως τα ιδιωτικά λιμανάκια του Porto Carras και ώρα 11:00 το πρωί.

Τα αντικείμενα που θα συλλεχθούν, θα καταγραφούν σε ειδικές φόρμες και στη συνέχεια θα σταλούν στην  Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA για την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων.

Στην εκστρατεία αυτή υπολογίζεται να συμμετέχουν πάνω από 80 άτομα, μεταξύ των οποίων το προσωπικό του συγκροτήματος αλλά και η τοπική κοινότητα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά και των γύρω περιοχών.

Σκοπός της συμμετοχής του Porto Carras στην εκστρατεία αυτή είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων για την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος καθώς και για την διατήρηση των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών.

Αποτέλεσμα της διαρκούς μας αυτής προσπάθειας είναι η βράβευση του συγκροτήματος κάθε χρόνο με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του και για τη Μαρίνα για δεκαπέντε συνεχή έτη, ως επίσης και η βράβευση κάθε χρόνο με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco-Label για τα τρία ξενοδοχεία του: Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5* αλλά και την μυθική Villa Galini. Σημαντική επίσης διάκριση αποτελεί η βράβευση του συγκροτήματος για την εξοικονόμηση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διαχείριση νερού.

Η βιώσιμη διαχείριση του παράκτιου και θαλάσσιου κεφαλαίου είναι υποχρέωση όλων μας. Το Porto Carras προσκαλεί όλους όσοι αγαπούν και σέβονται τη θάλασσα να συμμετέχουν μαζί μας στον καθαρισμό!       

      

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο