Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort : Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

 

Το Porto Carras Grand Resort, το οποίο αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό θα συμμετέχει στις 23 Ιουνίου 2014 στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» του περιβαλλοντικού δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το οποίο αφορά στην περιβαλλοντική διαχείριση ακτών σε όλη την Ελλάδα.

Στην εκστρατεία αυτή υπολογίζεται να συμμετέχουν πάνω από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι του συγκροτήματος αλλά και η τοπική κοινότητα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά και των γύρω περιοχών.

Οι τοποθεσίες καθαρισμού θα είναι η 9 χλμ παραλία του συγκροτήματος καθώς και η παραλία «Πλαζ» του Νέου Μαρμαρά. Τα αντικείμενα που θα συλλεχθούν, θα καταγραφούν σε ειδικές φόρμες και στη συνέχεια θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για στατιστική επεξεργασία.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει φέτος για 19η συνεχή χρονιά την εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, η οποία θα διαρκέσει από την 1η Μαΐου έως την 30η Ιουνίου και φέτος επικεντρώνει στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και τις ακτές.

H εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).

Το Porto Carras Grand Resort βραβεύεται κάθε χρόνο με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του και για τη Μαρίνα για δεκατέσσερα συνεχή έτη, ενώ βραβεύεται κάθε χρόνο και με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco-Label για τα τρία ξενοδοχεία του Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5* αλλά και την επιβλητική Villa Galini. Σημαντική επίσης διάκριση αποτελεί η βράβευση του συγκροτήματος για την εξοικονόμηση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διαχείριση νερού.

Σκοπός της συμμετοχής του στην εκστρατεία αυτή είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων για την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Η βιώσιμη διαχείριση του παράκτιου και θαλάσσιου κεφαλαίου είναι υποχρέωση όλων μας και δεσμευόμαστε και με άλλες περιβαλλοντικές ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο