Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

undefined

 

Το Porto Carras Grand Resort, το οποίο αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό θα συμμετέχει το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» του περιβαλλοντικού δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το οποίο αφορά στην περιβαλλοντική διαχείριση ακτών σε όλη την Ελλάδα.

Στην εθελοντική αυτή δράση υπολογίζεται να συμμετέχουν πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι του συγκροτήματος αλλά και η τοπική κοινότητα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά και των γύρω περιοχών του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Οι τοποθεσίες καθαρισμού θα είναι η 9χλμ παραλία του συγκροτήματος Porto Carras. Τα αντικείμενα που θα συλλεχθούν, θα καταγραφούν σε ειδικές φόρμες και στη συνέχεια θα σταλούν στο Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών για στατιστική επεξεργασία.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει φέτος για 20η συνεχή χρονιά την εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, η οποία θα διαρκέσει από την 1η Μαΐου έως την 30η Ιουνίου 2015 και φέτος επικεντρώνει στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και τις ακτές.

Το Porto Carras Grand Resort βραβεύεται κάθε χρόνο με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του και για τη Μαρίνα για δεκαπέντε συνεχή έτη, ενώ βραβεύεται κάθε χρόνο και με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco-Label για τα τρία ξενοδοχεία του, Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5* αλλά και την μυθική Villa Galini. Σημαντική επίσης διάκριση αποτελεί η βράβευση του συγκροτήματος για την εξοικονόμηση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση νερού και τη διαχείριση ακτών στα Tourism & Environmental Awards.

Σκοπός της συμμετοχής του στην εκστρατεία αυτή είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων για την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Η βιώσιμη διαχείριση του παράκτιου και θαλάσσιου κεφαλαίου είναι υποχρέωση όλων μας και δεσμευόμαστε και με άλλες περιβαλλοντικές ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο