Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Παρουσίαση του Porto Carras Grand Resort στη 14η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής – La Biennale di Venezia

 

Το Porto Carras Grand Resort θα παρουσιασθεί στη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής – La Biennale di Venezia. Η Ελληνική συμμετοχή στην 14η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2014 με Εθνικό Επίτροπο τον κ. Γιάννη Αίσωπο, αρχιτέκτονα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει τίτλο Tourism Landscapes: Remaking Greece. Πραγματεύεται το ρόλο του τουρισμού ως εργαλείο διαρκούς εκμοντερνισμού της χώρας μέσω της κατασκευής δομημένων τοπίων τουρισμού όπως ξενοδοχεία και θέρετρα.

Η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας είναι η σημαντικότερη έκθεση αρχιτεκτονικής διεθνώς και συγκεντρώνει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες στους 6 μήνες που λειτουργεί.

Τα στοιχεία ιστορία και τοπίο– αποτέλεσαν την βάση για την είσοδο της Ελλάδας σε έναν νέο τομέα οικονομικής δραστηριότητας που ξεκίνησε στην μεταπολεμική περίοδο εκμοντερνισμού της χώρας: τον τουρισμό, μια παγκόσμια βιομηχανία στην οποία η Ελλάδα έμελε να παίξει σημαντικό ρόλο, σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Porto Carras Grand Resort αποτελεί ξενοδοχειακό συγκρότημα – πρότυπο με σημαντική ιστορία. Αρχικά μοναστηριακή ιδιοκτησία στο μεγαλύτερό της μέρος, η έκταση των 17.630 στρεμμάτων του συγκροτήματος, πέρασε στην κατοχή του Γιάννη Καρρά στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Η κατασκευή του Porto Carras ξεκίνησε το 1973 για να δημιουργήσει μια αληθινή επανάσταση στην τουριστική και πολιτιστική εικόνα της Ελλάδας.

Σε τρία χρόνια η περιοχή άλλαξε όψη με αποξηράνσεις ελών, εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, δημιουργία ελαιώνων με 45.000 ελαιόδενδρα και ενός αμπελώνα έκτασης 4.750 στρεμμάτων.

Μέσα στο κτήμα κατασκευάστηκε ένα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία στην Ελλάδα με δυνατότητα παραγωγής 2.500 τόνων λευκού, ροζέ και κόκκινου κρασιού.

Το Συγκρότημα αναπτύχθηκε γύρω από τη μαρίνα η οποία έχει πλέον τη δυνατότητα να φιλοξενεί περισσότερα από 315 σκάφη.

Το Porto Carras Grand Resort διαθέτει δύο πεντάστερα ξενοδοχεία και μία μυθική Villa για exclusive διακοπές.

Το ξενοδοχείο Porto Carras Meliton 5* είναι συνώνυμο της πολυτέλειας. Κατασκευασμένο με λιτή γραμμή, παραπέμποντας στην φιγούρα ενός κρουαζιερόπλοιου, σχεδιασμένο από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Walter Gropius, ιδρυτή της ‘’σχολής’’ «BAUHAUS». Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του Porto Carras Meliton 5*, συμπληρώνεται από ευρύχωρα lobby, εστιατόρια με εκλεκτή κουζίνα, πανέμορφα lagoons, χώρους ψυχαγωγίας και χαλάρωσης καθώς και μια υπέροχη παραλία.

Αποτελούσε πάντα την επιλογή κορυφαίων προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχαν στην ιστορική Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του 2003, την πρώτη διευρυμένη Σύνοδο με συμμετοχή και των Αρχηγών των Κρατών των Βαλκανικών Χωρών.

Ακόμα ένα δείγμα μοναδικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας του Walter Gropius τo ξενοδοχείο Porto Carras Sithonia 5*, κτισμένο πάνω στην θάλασσα, προσφέρει στους πελάτες την εμπειρία των άνετων διακοπών σε ένα πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργικό περιβάλλον, με πινελιές διαχρονικής αισθητικής και ποιότητας.

Αποτελεί  μεγάλη τιμή για το Porto Carras Grand Resort η παρουσίαση αυτή στη πιο  σημαντική αρχιτεκτονική έκθεση -Biennale της Βενετίας.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, στη τοπική κοινωνία και στον άνθρωπο το Porto Carras Grand Resort συνεχίζει την πολυετή λειτουργία του, αποτελώντας το νούμερο ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο