Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Επίσκεψη VIP καλεσμένων στο Κτήμα Πόρτο Καρράς!

undefined

 

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς, στα πλαίσια των ενεργειών προώθησης των κρασιών του σε όλο τον κόσμο, προσκάλεσε εκλεκτά ονόματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να βιώσουν την μοναδική εμπειρία της γευσιγνωσίας και να θαυμάσουν από κοντά τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος,  4.750  στρεμμάτων.

Για αιώνες τώρα η γη της Χαλκιδικής ήταν πάντα κατάφυτη με αμπέλια και ελαιώνες. Τα φημισμένα κρασιά της αρχαιότητας, με τα τοπωνύμια Τορώνη, ‘Aκανθος, και Όλυνθος, που αναφέρονται σε πολλά κείμενα της εποχής εκείνης, ήταν οι πρόγονοι των σημερινών, που προέρχονται από την νομοθετημένη πλέον ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης “Πλαγιές Μελίτωνα”.

Οι πρώτες φυτεύσεις αμπελιών & ελαιώνων, μαζί με το πρωτοποριακό Τουριστικό Συγκρότημα Porto Carras Grand Resort, με το οποίο συνδέεται το Κτήμα Πόρτο Καρράς, ξεκίνησαν αρχές του 1965 υπό την καθοδήγηση και σχεδιασμό του Γάλλου καθηγητή οινολογίας Emile Peynaud, ένα από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας οινολογίας, για να δημιουργήσουν μια αληθινή επανάσταση στην ξενοδοχειακή και στην οινοποιητική εικόνα της τότε Ελλάδος.

Στις 17:15 το απόγευμα της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου, το λεωφορείο του group των VIP καλεσμένων μας από τις ΗΠΑ, έμπαινε στο parking του Meliton Hotel στο Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική.

Οι καλεσμένοι του Κτήματος Πόρτο Καρράς με επικεφαλής τον Steven Olson και την επιλεγμένη ομάδα του, είχαν την ευκαιρία, να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά του Τορωναίου Κόλπου, στην παραλία του συγκροτήματος και το απόγευμα, απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα, πραγματοποιώντας γευστική δοκιμή όλων των εκλεκτών οίνων του Κτήματος, συντροφιά με τις διευκρινίσεις και την γενική ενημέρωση των οινολόγων μας.

Το κλίμα όσο περνούσε η ώρα ήταν όλο και πιο εξαιρετικό, η παρέα μεγάλωσε με την προσθήκη συνεργατών του Κτήματος κι η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα ιδιαιτέρως πλούσιο σε ποικιλία δείπνο ελληνικής κουζίνας, το οποίο συνόδεψαν άριστα τα κρασιά του Κτήματος Μελισσάνθη, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Λημνιό, Chateau Porto Carras, Magnus Baccata. H βραδιά ολοκληρώθηκε με πολύ τραγούδι, αλλά και με το πασίγνωστο τσίπουρο “ΑΝΤΑΜΑ” παραγωγής μας.

 

Η αυλαία στην σύντομη αλλά ιδιαιτέρως γεμάτη παραμονή των φίλων μας, έκλεισε την επόμενη ημέρα με ξενάγηση στους αμπελώνες του Κτήματος κι ένα mini lunch break συνοδευόμενο με παγωμένη Μαλαγουζιά στην κορυφή του Μελίτωνα, με θέα που κόβει την ανάσα, καθώς οι πλαγιές του βουνού κατηφορίζουν για να σμίξουν και να γίνουν ένα με το γαλάζιο της θάλασσας.

Οι φίλοι μας, έφυγαν γεμάτοι εικόνες, αρώματα, γεύσεις, αναμνήσεις και νέες ισχυρές φιλίες, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, υποσχόμενοι να ξανάρθουν σύντομα. 

Είναι μεγάλη τιμή για το Κτήμα Πόρτο Καρράς που το επισκέφτηκε η ομάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων οινοκριτικών και sommeliers με επικεφαλής τον διακεκριμένο κριτικό οίνου Steven Olson, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση της γευσιγνωσίας – διδάσκει, κάνει διαλέξεις και γράφει σε όλο τον κόσμο για το κρασί, κηρύσσοντας να γίνει η γευσιγνωσία διασκέδαση!

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς θα είναι πάντα διαθέσιμο, να τον υποδεχτεί μαζί με τους συνεργάτες του ξανά και να τους φιλοξενήσει σαν πραγματικούς φίλους, όπως έπραξε σε ανάλογες περιπτώσεις με άλλους

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο