Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Έναρξη τρύγου στο κτήμα Porto Carras

undefined

 

Ένας ακόμη τρύγος ξεκινάει στις 12 Αυγούστου 2013 στο κορυφαίο ελληνικό Κτήμα Porto Carras με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος,  4.750  στρεμμάτων,  από τα οποία 832 στρέμματα νέα αμπέλια που ήδη άρχισαν να αποδίδουν.

Για αιώνες τώρα η γη της Χαλκιδικής ήταν πάντα κατάφυτη με αμπέλια και ελαιώνες Τα φημισμένα κρασιά της αρχαιότητας, με τα τοπωνύμια Τορώνη, ‘Aκανθος, και Όλυνθος, που αναφέρονται σε πολλά κείμενα της εποχής εκείνης, ήταν οι πρόγονοι των σημερινών, που προέρχονται από την νομοθετημένη πλέον ζώνη Προστατευόμενη Ονομασίας Προέλευσης “Πλαγιές Μελίτωνα”.

Οι πρώτες φυτεύσεις αμπελιών & ελαιώνων, μαζί με το πρωτοποριακό Τουριστικό Συγκρότημα, με το οποίο συνδέεται το Κτήμα Πόρτο Καρράς, ξεκίνησαν αρχές του 1965, για να δημιουργήσουν μια αληθινή επανάσταση στην ξενοδοχειακή και στην οινοποιητική εικόνα της τότε Ελλάδος.

Στη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Πλαγιές Μελίτωνα» o φετινός τρύγος θα είναι ο πιο πρώιμος των τελευταίων ετών, λόγω του ότι η μέση θερμοκρασία των τελευταίων μηνών ήταν εξαιρετικά υψηλή και παρατεταμένη, με έντονους καύσωνες και έλλειψη βροχοπτώσεων επί πολλούς μήνες

Τα σταφύλια διακρίνονται από άριστη, υγιή κατάσταση, με καλό αρωματικό δυναμικό και με μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης των κρασιών που προέρχονται από ερυθρές ποικιλίες.

Το κτήμα προσφέρεται για μια μοναδική εμπειρία και οι πελάτες δεν παραλείπουν να επισκέπτονται το οινοποιείο του Κτήματος Πόρτο Καρράς!

Ανάμεσα από τα πανύψηλα δένδρα της εισόδου τα σκαλιά οδηγούν στον πολυχώρο «Μελισσάνθη» όπου οι πελάτες ξεναγούνται  στις σημερινές ομορφιές, αλλά και την μοναδική ιστορία του θρυλικού Κτήματος. Στην ξύλινη μπάρα της αίθουσας γευσιγνωσίας μπορεί κανείς  να δοκιμάσει σε ποτήρι τα κρασιά του Κτήματος για να εντοπίσει τις γεύσεις που του ταιριάζουν καλύτερα, ενώ στην σύγχρονη boutique μπορεί να ξεφυλλίσει ενδιαφέροντα βιβλία, έντυπα και cd roms, διαλέγοντας ταυτόχρονα έξυπνα δώρα και ενθύμια από τα χρήσιμα οινικά αξεσουάρ που δεσπόζουν στις βιτρίνες.

Οι πελάτες και επισκέπτες του συγκροτήματος μπορούν επίσης να επιλέξουν περιπατητικές διαδρομές στο κτήμα και να θαυμάσουν από κοντά τους απέραντους αμπελώνες ή ακόμα και να συμμετάσχουν ενεργά στο τρύγο, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία εργασίας, μάθησης και δημιουργίας.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το κτήμα Porto Carras στηρίζει την τοπική κοινότητα και το αποδεικνύει επιλέγοντας να απασχολήσει για τον τρύγο εργατικό δυναμικό, το οποίο αποτελείται από εκατοντάδες εργάτες, που στη πλειοψηφία τους προέρχονται από την τοπική κοινότητα.

Το 2013 προβλέπεται να δώσει στο κτήμα Porto Carras οίνους εξαιρετικής ποιότητας, όπως και κάθε προηγούμενη χρονιά.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που το κτήμα Porto Carras παραμένει πιστό στη συστηματική προσπάθεια ανάπτυξης των ελληνικών γηγενών ποικιλιών και τα καταφέρνει!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο