Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Δύο βραβεία για το Porto Carras Grand Resort στα Waste & Recycling Awards 2015!

undefined

 

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για το περιβαλλοντικό έργο του Porto Carras Grand Resort αποτελούν τα δύο βραβεία που έλαβε στα Waste & Recycling Awards 2015. Πιο συγκεκριμένα το εμβληματικό συγκρότημα κέρδισε SILVER βραβείο στην κατηγορία  Resource Recovery – Waste to Energy για τις πρακτικές που έχουν αναληφθεί σχετικά με την ανάκτηση πρώτων υλών και ενέργειας από στερεά και υγρά απόβλητα και BRONZE βραβείο στην κατηγορία Recycling (Compost – Materials Recovery) για τις πρακτικές που έχουν αναληφθεί και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην ανακύκλωση και τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων. 

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, σε μια ιδιαίτερα εορταστική & αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

 undefined

Βαθιά ριζωμένη στη φιλοσοφία του Porto Carras Grand Resort βρίσκεται η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη και η επένδυση σε καινοτόμες και τεχνολογικά ανεπτυγμένες δράσεις διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την ανάδειξη της Σιθωνίας Χαλκιδικής, του παρθένου αυτού τόπου, τον οποίο το Porto Carras επάξια εκπροσωπεί όλα τα χρόνια λειτουργίας του, ως οικολογικό προορισμό.

Στο συγκρότημα έχει σχεδιαστεί και εγκατασταθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών, προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων από τους πελάτες που καταλήγει σε ΧΥΤΑ και να υποστηριχθεί η ανακύκλωση. Παράλληλα, έχουν επιλεχθεί πρακτικές που αποσκοπούν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πελατών σχετικά με την ανακύκλωση, προκειμένου να κινητοποιηθούν και να υποστηρίξουν την αειφόρο διαχείριση των απορριμμάτων. Η εμπλοκή και συμμετοχή των επισκεπτών είναι καθοριστικής σημασίας καθώς ο αριθμός τους είναι μεγάλος και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων γίνεται στην πηγή. Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων του Porto Carras βασίζεται στις αρχές της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης απορριμμάτων και αποβλήτων από τις διάφορες δραστηριότητές του. Σε όλο το συγκρότημα, εφαρμόζεται ένα εκτενές πρόγραμμα ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, γυαλί, χρησιμοποιημένο λάδι, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές και οργανικά κατάλοιπα, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν σε επιφανειακή απόθεση. Eπιπλέον για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων στον τομέα αυτό το συγκρότημα συνεργάζεται με δημοτικούς φορείς του Ν.Χαλκιδικής επιτυγχάνοντας σπουδαία αποτελέσματα.

undefined

 

Τα περιβαλλοντικά βραβεία που έλαβε το Porto Carras Grand Resort στα Waste & Recycling Awards 2015 αποτελούν δέσμευση για διαρκείς προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνίας γενικότερα, θέτοντας ταυτόχρονα φιλόδοξους στόχους για περαιτέρω βελτίωση των πράσινων πρακτικών που ακολουθεί, καθώς και για βιώσιμη ανάπτυξη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο