Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Δύο χρυσά βραβεία για το Porto Carras Grand Resort στα Tourism Awards

 

Το αγαπημένο συγκρότημα της Χαλκιδικής απέσπασε δύο χρυσά βραβεία στα Τοurism Awards που έλαβαν χώρα την Τρίτη 8 Απριλίου 2014. Tο Porto Carras Grand Resort για άλλη μια φορά βραβεύεται για τις πρακτικές πράσινης ανάπτυξης που ακολουθεί λαμβάνοντας χρυσά βραβεία στις κατηγορίες «Εξοικονόμηση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» και «Διαχείριση νερού»! Τα βραβεία παρέλαβε η κ. Μαριάννα Στέγγου, η οποία αναφέρθηκε με δύο λόγια στις προοπτικές και τις ανακαινίσεις που γίνονται αυτή τη περίοδο στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς.

Τα Tourism Awards έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις κορυφαίες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων ή φορέων του τουρισμού.

Τα ξενοδοχεία αξιολογούνται για το σύνολο των περιβαλλοντικών τους ενεργειών που αφορoύν στη διαχείριση της μονάδας, την εφαρμογή τεχνολογιών και μεθόδων εξοικονόμησης και χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ανακύκλωσης, διαχείρισης νερού και αποβλήτων, την επένδυση σε τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον με στόχο την άνεση του πελάτη και την υλοποίηση επιτυχημένων πρωτοβουλιών περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αειφορίας.

Η βράβευση του Porto Carras Grand Resort στις δύο αυτές κατηγορίες καταδεικνύει την υπευθυνότητα της επιχείρησης απέναντι στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο. Οι διακρίσεις στα Tourism Awards επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις συντονισμένες ενέργειες του Porto Carras Grand Resort που εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα, αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό. Με παράδοση στη φιλοξενία, αλλά και σεβασμό στη φύση, το Porto Carras Grand Resort διαθέτει: εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλάσσιου και παραγωγής πόσιμου ύδατος, τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, βιολογικές καλλιέργειες, ανάπτυξη χλωρίδας, προστασία πανίδας, συστηματική ανακύκλωση και ποιοτικό έλεγχο προϊόντων, ενώ βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζιες Σημαίες για τις τρεις παραλίες και τη μαρίνα. Επίσης, έχει εκπονήσει μελέτες και έχει υποβάλλει σχετικά αιτήματα εγκρίσεως αυτών, για κατασκευή φράγματος που θα συγκρατεί τις πλημμυρικές παροχές βρόχινου νερού στη λεκάνη απορροής του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς και μέσα στην ιδιοκτησία της, προκειμένου να αποθηκεύεται περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού πίσω από το φράγμα, με ταυτόχρονη κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διϋλιστήρια παραγωγής πόσιμου ύδατος για τα λειτουργούντα ξενοδοχεία, τις διάφορες εξωτερικές μονάδες αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ, ως και των τουριστικών κατοικιών που προβλέπεται να γίνουν από το master plan και πιστεύει ότι σύντομα θα δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η συνέπεια και αφοσίωση του Porto Carras Grand Resort στην οικολογική ισορροπία, αποδεικνύει εμπράκτως ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη μπορεί και πρέπει να συνυπάρχει με το σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο