Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Διακρίσεις του Porto Carras στα Environmental Awards 2016

undefined

 

Μια ακόμα αναγνώριση της σταθερής στρατηγικής περιβαλλοντικής ανάπτυξης που ακολουθεί το Porto Carras Grand Resort έρχεται με τη βράβευσή του στα Environmental Awards2016.   

Η απονομή των διακρίσεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental σε μια ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα.

Tο Porto Carras Grand Resort για άλλη μια φορά βραβεύεται για τις πρακτικές πράσινης ανάπτυξης που ακολουθεί λαμβάνοντας:

Α) SILVER βραβείο στην «Αποτελεσματική Διαχείριση Νερού» στην ενότητα Resource Sustainability.

Β) SILVER βραβείο στην «Αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη» (Sustainable Leisure & Tourism) στην ενότητα  Human Environment.

ΓSILVER βραβείο στην «Περιβαλλοντική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» (Environmental CSR) στην ενότητα Organization & Process Innovation.

 undefined

Οι διακρίσεις στα Environmental Awards 2016 επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις συντονισμένες ενέργειες του Porto Carras Grand Resort που εδώ και δεκαεπτά χρόνια, με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα, αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό.

Από την υιοθέτηση σταθερής στρατηγικής για την αειφόρο ανάπτυξη έως την καθαριότητα των ακτών, τα περιβαλλοντικά θέματα αποτελούν ζητήματα ύψιστης σημασίας για το Porto Carras Grand Resort. Απόδειξη αυτού η πρόσφατη διάκριση με το The Green Key Eco Label για το 2017, διάκριση που λαμβάνεται κάθε χρόνο από το 2005, όπως επίσης και η αδιάλειπτη βράβευση τα τελευταία 17 χρόνια, με τρεις Γαλάζιες Σημαίες, των ακτών του συγκροτήματος αλλά και της Μαρίνας Porto Carras, της μεγαλύτερης ιδιωτικής μαρίνας της Βορείου Ελλάδος, τηρώντας τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού. Επιπλέον, η Porto Carras Μαρίνα, έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001: 2008.

Με παράδοση στη φιλοξενία, αλλά και σεβασμό στη φύση, το Porto Carras Grand Resort διαθέτει: εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος και παραγωγής πόσιμου νερού, εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, βιολογικές καλλιέργειες, ανάπτυξη χλωρίδας, προστασία πανίδας, συστηματική ανακύκλωση και ποιοτικό έλεγχο προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία Porto Carras έχει εκπονήσει μελέτες και έχει υποβάλλει σχετικά αιτήματα εγκρίσεως αυτών, για κατασκευή φράγματος που θα συγκρατεί τις πλημμυρικές παροχές βρόχινου νερού στη λεκάνη απορροής του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς και μέσα στην ιδιοκτησία της, προκειμένου να αποθηκεύεται περίπου ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού πίσω από το φράγμα, με ταυτόχρονη κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διϋλιστήρια παραγωγής πόσιμου ύδατος για τα λειτουργούντα ξενοδοχεία, τις διάφορες εξωτερικές μονάδες αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ, ως και των τουριστικών κατοικιών που προβλέπεται να γίνουν από το masterplan και πιστεύει ότι σύντομα θα δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η συνέπεια και αφοσίωση του Porto Carras Grand Resort στην οικολογική ισορροπία, αποδεικνύει εμπράκτως ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη είναι καθήκον όλων να συνυπάρχει με το σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο