Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: 4o Porto Carras Half Marathon Results

undefined

 

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 250 συμμετέχοντες το 4Porto Carras Half Marathon powered by Xterra! Μια διοργάνωση με δράση, έντονο αθλητικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα και εθελοντισμό .

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

Η επίσημη αυλαία για το 4ο Porto Carras Half Marathon άνοιξε το Σάββατο στις 17:15 το απόγευμα στο μοναδικής ομορφιάς, πολυτελές συγκρότημα Porto Carras Grand Resort στη Σιθωνία Χαλκιδικής με τους αγώνες τρεξίματος 21,10 & 5 χιλιομέτρων με σημείο έναρξης τη βραβευμένη με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας Πόρτο Καρράς Μαρίνα, όπου δρομείς όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πήραν εκκίνηση στον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να τρέξουν σε πανέμορφες διαδρομές δίπλα στη θάλασσα, στο μοναδικής ομορφιάς τοπίο που περιβάλει τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.

Η ξεχωριστή διαδρομή του αγώνα μέσα στο πευκόφυτο περιβάλλον στα ιδιωτικά λιμανάκια του PortoCarras, άφησε εντυπωσιασμένους όλους τους αθλητές αφού κατά μήκος της διαδρομής απολάμβαναν μοναδικές εικόνες του Τωροναίου Κόλπου κάτω από τα μαγικά χρώματα του δειλινού.

Στη μεγάλη απόσταση των 21 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε oΙωάννης Κουρκουρίκης με δεύτερο τον Βασίλη Μίχο και τρίτο τον Igor Stojanovski από τη FYROM.

Στην ίδια απόσταση στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Τόκα Σουλτάνα με την Ζιώγα Ιωάννα να ακολουθεί στη δεύτερη και την Αθηνά Δημητρίου στη Τρίτη θέση.

Στα 10 χιλιόμετρα την πρώτη θέση κατέκτησε ο PaoloTalloneαπό την Ιταλία  με δεύτερο τον Αθανάσιο Σιδερίδη και τον Παναγιώτη Σιούτα στη τρίτη θέση!

Στις γυναίκες η Ειρήνη Χρυσάνθου, η Μαρία Μακρή και η Albena Ivanoca από τη Βουλγαρία κατέκτησαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Τέλος, στα 5 χιλιόμετρα ο Peter Pohanka από τη Σλοβακία ήταν ο νικητής, με τον Μάκη Μπούρτζη δεύτερο και τον Λάζαρο Μανώλη τρίτο. Στις γυναίκες η Κέλλυ Μπήχτα ήταν αυτή που πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με τις Αλεξάνδρα Μανώλη και Μαρία Γκούρλα να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Ιδανικές καιρικές συνθήκες περίμεναν τους αθλητές που θα συμμετείχαν στον κολυμβητικό αγώνα την Κυριακή στις 10:00 το πρωί. Η παραλία του Porto Carras από νωρίς γέμισε με αθλητές και θεατές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο Σιθωνία. Η γραμμή τερματισμού είχε στηθεί έξω από το νερό και οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση στην παραλία για να τερματίσουν.

Υπό τον ήχο δυνατής μουσικής και το χειροκρότημα των εκατοντάδων λουομένων της παραλίας, δόθηκε η εκκίνηση των τριών αποστάσεων.

Έλληνες και ξένοι αθλητές γέμισαν με χρώμα τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας του Porto Carras.

Στη μικρή απόσταση των 1000 μέτρων την πρώτη θέση κατέκτησε ο μόλις 16 ετών Στέλιος Ξυδάς, με τον μόλις 13 ετών και μικρότερο αθλητή που έλαβε μέρος στη φετινή διοργάνωση, Γιάννη Σκαρή στη δεύτερη και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο στην τρίτη θέση.

Στις γυναίκες η Μαρία Γκούρλα τερμάτισε πρώτη, με την Ιωάννα Κουρέντα δεύτερη και την Καλλιόπη Ζαράνη να κλείνει την τριάδα.

Στα 2.500 μέτρα ο Παναγιώτης Σιούτας έφτασε πρώτος στη γραμμή τερματισμού με τον Αθανάσιο Σιδερίδη να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Βασίλη Μίχο στην τρίτη θέση.

Στις γυναίκες η Κέλλυ Μπήχτα πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με δεύτερη τη Ευτυχία Κεσσοπούλου  και τρίτη την Ειρήνη Χρυσάνθου.

Στη μεγάλη απόσταση ο Ανδρέας Αποστολίδης δεν απειλήθηκε από κανέναν από την αρχή μέχρι το τέλος και κέρδισε τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τρύφωνας Κούστας με τον Ανδρέα Παρίση μόλις λίγα λεπτά πίσω στην τρίτη θέση.

Στις γυναίκες, η Ναταλία Αργυροπούλου ήταν αυτή που κατέκτησε την πρώτη θέση καθώς ήταν και 3η στη γενική κατηγορία.

Οι συμμετοχές και τις δύο ημέρες συνολικά ξεπέρασαν τις 250, ενώ μικροί και μεγάλοι στο τέλος ανανέωσαν το ραντεβού για το 2018 και για το 5ο  Porto Carras Half Marathon.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή των νέων από την Χαλκιδική ήταν απροσδόκητα υψηλή στα αγωνίσματα.

Ως Porto Carras Grand Resort είμαστε περήφανοι που μπορούμε και διοργανώνουμε αθλητικές εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου στους υψηλών προδιαγραφών χώρους μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλλουμε ώστε να διατηρηθεί το αθλητικό πνεύμα της Βόρειας Ελλάδας που ήδη βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στέλνοντας σημαντικό μήνυμα στη νέα γενιά και όχι μόνο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 5ο Porto Carras Half Marathon το 2018!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο