Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort : 2η ημέρα του Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου

 

Με άνεμο 3-4 beaufort η κλάση ORC-Sport εκκίνησε πρώτη στα ανοιχτά της μοναδικής ομορφιάς μαρίνας του Porto Carras Resort, που φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά την ετήσια διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Στην θεαματική και τεχνική ιστιοδρομία, που περιλάμβανε περίπλου της νησίδας Κελύφου, στροφή μπροστά από το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά και τερματισμό στην Μαρίνα Porto Carras, αναδείχθηκε νικητής το σκάφος «ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη.

Αμέσως μετά την εκκίνηση της κατηγορίας ORC-Sport εκκίνησαν οι κατηγορίες ORC-Performance για την πρώτη από τις δύο ιστιοδρομίες «Όρτσα-Πρύμα» της ημέρας. Τα «Όρτσα-Πρύμα» είναι το δημοφιλέστερο είδος τεχνικής ιστιοδρομίας, που δοκιμάζει τις ικανότητες χειρισμού και την φυσική κατάσταση των πληρωμάτων, όπως και την τακτική και την στρατηγική των κυβερνητών. Τα σκάφη πρέπει να διανύσουν την διαδρομή ανάμεσα σε δύο σημαδούρες που ποντίζει η επιτροπή αγώνων ακριβώς στην διεύθυνση του ανέμου. Έτσι, τα σκάφη πρέπει να κανουν πολλαπλές αλλαγές πορείας («τακ» στον πηγαιμό, «μπότζες» στην επιστροφή) ώστε να προσεγγίσουν τα δύο σημεία, ακολουθώντας αναγκαστικά τεθλασμένη πορεία.

Το «JINETERA» από τον Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών – Καλλιθέας με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και το «ELLINIX» από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη, συνέχισαν την χθεσινή τους πορεία κερδίζοντας και τις δύο ιστιοδρομίες «Όρτσα-Πρύμα» της ημέρας στις κλάσεις IRC και ORC-Performance αντιστοίχως.

 

Το Porto Carras Grand Resort στηρίζει τον ελληνικό θαλάσσιο αθλητισμό επενδύοντας και αναπτύσσοντας τη δραστηριότητα του Ναυτικού Ομίλου του.

Στο πολυτελές αυτό συγκρότημα, λειτουργεί επίσης και η καταδυτική ακαδημία με άριστο και προσεγμένο εξοπλισμό κατάδυσης.

Επιπλέον, το Porto Carras Grand Resort το πιο ολοκληρωμένο συγκρότημα της Ελλάδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις, διαθέτει μια από τις αρτιότερες και πλέον σύγχρονες Μαρίνες της Μεσογείου, με 315 θέσεις ελλιμενισμού, Γαλάζια Σημαία και ISO 9001. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο