Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: 2 Βραβεία στο Concours Mondial de Bruxelles 2012

Το Magnus Baccata 2009 και το Syrah 2007 του Κτήματος Πόρτο Καρράς, απέσπασαν από ένα ακόμα Αργυρό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Concours Mondial de Bruxelles 2011!

Ο 19ος Διεθνής Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, από 4 έως 6 Μαΐου 2012, με συμμετοχή 8.397 κρασιών και αποσταγμάτων από 52 χώρες παραγωγής και κριτές κορυφαίους διεθνείς γευσιγνώστες. Τα συμμετέχοντα κρασιά αξιολογήθηκαν από συνολικά 320 sommeliers, αγοραστές, εισαγωγείς, δημοσιογράφους και κριτικούς οίνου από 40 χώρες, ενώ βραβεύθηκαν μόλις 42 ελληνικά κρασιά και ποτά.

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς διαγωνίστηκε επάξια ανάμεσα στα μεγαθήρια της παγκόσμιας Οινοποιίας, αποσπώντας δύο μεγάλα βραβεία. Πρόκειται για μία ακόμη διάκριση του Κτήματος Πόρτο Καρράς, του  κορυφαίου ελληνικού Κτήματος με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος.

Το  Magnus Baccata πρωτοκυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ με την παρθενική του εμφάνιση στον «18ου Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης» κατέκτησε το πρώτο του Χρυσό Μετάλλιο. Είναι Ερυθρός Ξηρός, Τοπικός Οίνος Σιθωνίας, ποικιλιακής σύνθεσης Syrah και Cabernet Sauvignon, με έντονο βαθύ κόκκινο  χρώμα, σύνθετο άρωμα φρούτων του δάσους με γλυκά μπαχαρικά και σοκολάτα σε φόντο κομψών αρωμάτων βαρελιού, πλούσιο στόμα με δομή, εξελισσόμενες τανίνες και μακριά επίγευση. Ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες, με άριστη δυνατότητα παλαίωσης.

Το Syrah 2007 είναι Ερυθρός Ξηρός, Τοπικός Οίνος Σιθωνίας, 100% Syrah, ωρίμανσης σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες, με έντονο βαθύ ερυθρό χρώμα, σύνθετο άρωμα ώριμων μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και δέρματος με διάχυτες νότες καπνού. Στόμα με όγκο, βελούδινες καλοδομημένες τανίνες και απολαυστική επίγευση με διάρκεια. Άριστη δυνατότητα παλαίωσης. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο