Τα νέα των μελών μας

Παπουτσάνης ΑΒΕΕ: Χορηγία με τα προϊόντα Olivia στη ΔΟΑ

 

  

 

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία ανακοινώνει τη συνεργασία της με την ιστορική εταιρεία «Παπουτσάνης» που από το 1870 δημιουργεί μοναδικά προϊόντα περιποίησης για όλη την οικογένεια. Κοινό σημείο αναφοράς είναι το ιερό και αθάνατο δέντρο της ελιάς, πηγή έμπνευσης για τη σειρά Olivia αλλά και σύμβολο ειρήνης, ευγενούς άμιλλας και Ολυμπιακού Πνεύματος, ιδανικά που πρεσβεύονται από τη ΔΟΑ.

Το δέντρο της ελιάς, το σήμα της Olivia αντικατοπτρίζει σε απόλυτο συνδυασμό με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, το κύρος του Κλασικού με τη γοητεία του καινούργιου.

Το ιερό δέντρο της ελιάς αποτελούσε ανέκαθεν σύμβολο ευημερίας, ειρήνης, γονιμότητας και ευφορίας και φυσικά ένα κλαδί ελιάς, ο περιβόητος Κότινος, ήταν η ανταμοιβή για τους αθλητές που νικούσαν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία.

Η ελιά αποτελεί λοιπόν το συνδετικό κρίκο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του μορφωτικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος της ΔΟΕ που έχει ως στόχο τη μελέτη, την εμβάθυνση και την προβολή του Oλυμπισμού και της «Παπουτσάνης», μέσω της νέας σειράς φυσικών προϊόντων Olivia.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η ελιά ήταν το δώρο της θεάς Αθηνάς, όταν έγινε διαγωνισμός ανάμεσα σε αυτήν και τον θεό Ποσειδώνα για το ποιος απ’ τους δύο θα έδινε το όνομά του στην πόλη.

Οι Έλληνες ταυτίστηκαν με την ελιά και τα παράγωγά της. Τη συνέδεσαν με πολλές sssεκδηλώσεις της ζωής τους, επινοώντας όλο και περισσότερες τεχνικές χρήσης τους. Χάρη στην τεχνική της παρατήρησης, σύντομα αναγνώρισαν την ιαματική ιδιότητα και τη χρήση της ελιάς σαν καλλυντικό ομορφιάς. Το λάδι ελιάς ή το «χρυσό υγρό», σύμφωνα με τον Όμηρο, κατά την αρχαιότητα δεν ήταν άπλα μια τροφή, αλλά αποτελούσε σύμβολο υγείας και δύναμης, φάρμακο, καθώς επίσης πηγή μαγείας και θαυμασμού.

Ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη το ελαιόλαδο φημιζόταν για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες, ιδιαίτερα στις δερματικές παθήσεις. Στην αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκε ως κύριο καλλυντικό. Το ελαιόλαδο ήταν ένα βασικό συστατικό πολλών καλλυντικών προϊόντων, τα οποία για πολλούς αιώνες ήταν περιορισμένα στη διάθεση λίγων εκλεκτών.

Με το πέρασμα των αιώνων φτάνοντας στη σύγχρονη εποχή και έχοντας την κατάλληλη επιστημονική γνώση, αποδεικνύεται η σπουδαιότητα της θεραπευτικής δύναμης της ελιάς.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο