Τα νέα των μελών μας

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: O Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο AURORA για την ανάπτυξη ανταγωνιστικής τεχνολογίας δέσμευσης CΟ2 στην παραγωγή τσιμέντου

undefined

 

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δραστηριοποιείται ενεργά στη διαμόρφωση των τεχνολογικών εξελίξεων σχετικά με τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα – πλαίσιο HORIZON EUROPE, ο Όμιλος συμβάλλει στις εξελίξεις της εφαρμοσμένης έρευνας σε καίρια περιβαλλοντικά θέματα.

Το ερευνητικό έργο AURORA – Accelerated deployment of integrated CCUS chains based on solvent capture technology (Ανάπτυξη ολοκληρωμένης αλυσίδας Δέσμευσης, Χρήσης και Αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα με βάση την τεχνολογία δέσμευσης με διαλύτη), διάρκειας 42 μηνών, με έναρξη από τον Ιανουάριο 2023 και με συμμετοχή παγκοσμίου φήμης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών ινστιτούτων αλλά και εταιριών της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα συμβάλει στην ανάπτυξη ανταγωνιστικής τεχνολογίας δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα με πεδίο εφαρμογής τρεις βιομηχανικές δραστηριότητες: την παραγωγή τσιμέντου, τη διύλιση πετρελαίου και την ανάκτηση μετάλλων από βιομηχανικά απορρίμματα (https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/horizon-cl5-2022-d3-01-15).

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετέχει με την εγκατάσταση και λειτουργία πιλοτικής μονάδας δέσμευσης CO2 στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Αγριά Βόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε € 16,6 εκ. και για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ σε € 1,3 εκ.

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έχει μακρά παράδοση στην καινοτομία μέσω της συστηματικής συμμετοχής του τόσο σε ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Σκοπός της συμμετοχής του Ομίλου σε συνεργατικές ερευνητικές πρωτοβουλίες είναι η παρακολούθηση αναδυόμενων τεχνολογιών οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2, να επιταχύνουν τη μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές, ενώ παράλληλα θέτουν τα θεμέλια για την απανθρακοποίηση της τσιμεντοβιομηχανίας, όπως κι άλλων βιομηχανιών υψηλής ενεργειακής έντασης».

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 36 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Σχετικά με τη Holcim

Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, η Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών αλλά και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim εξελίσσεται σε μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας πάντα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία και ως πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση φροντίζει να χτίζει περισσότερα με λιγότερα. Η Holcim περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο αξιόπιστες εμπορικές επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών παγκοσμίως, όπως ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους παθιασμένους με τη δημιουργία προόδου για τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε 70 αγορές και 4 δραστηριότητες: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Λύσεις & Προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.holcim.com, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο όραμα του Ομίλου στη διεύθυνση www.holcim.com/about-holcim

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο