Τα νέα των μελών μας

Όμιλος Ηρακλής: Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναδείχθηκε «Ομάδα CSR της Χρονιάς» στα Hellenic Responsible Business Awards 2022

undefinedundefined

 

Για τις δράσεις του που προωθούν την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη διακρίθηκε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ μέσα από την τριπλή βράβευσή του στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2022.

Ειδικότερα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία «Ομάδα CSR της Χρονιάς» για το πολύπλευρο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα», με το Ασημένιο Βραβείο για το Πρόγραμμα στήριξης και ευαισθητοποίησης «Bee Our Hero» στην Κατηγορία «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη» και με το Χάλκινο Βραβείο για τις πρωτοβουλίες του ως προς την προστασία των υδάτινων πόρων στην Κατηγορία «Διαχείριση Φυσικών Πόρων».

Απονομή του Gold Βραβείου για την κατηγορία «Ομάδα CSR της Χρονιάς»

undefined

από αριστερά προς τα δεξιά, οι: Γιώργος Σταθόπουλος, Communications Officer Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, Ιωάννα Παπαϊωάννου, Senior Communications Specialist Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣΕύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, Μάγδα Κουτσουφλάκη, Γενική Διευθύντρια Weber Shandwick, Εύα Βατικιώτη, Account Director Weber Shandwick. Το βραβείο απονέμει ο κος Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ

Με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων από την ίδρυσή του και με οδηγό τη δέσμευσή του να θέτει τα θεμέλια για ένα πιο αειφόρο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ σχεδίασε και υλοποιεί το ολοκληρωμένο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα». Σκοπός του προγράμματος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνίας, η μέριμνα για το περιβάλλον, η στήριξη των νέων, η φροντίδα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, η συνεισφορά στη δημόσια υγεία και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος υλοποίησε 14 δράσεις με ωφελούμενους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Η έμπρακτη υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2024, η αναβάθμιση υποδομών και κάλυψη άμεσων αναγκών σε 34 Ειδικά Σχολεία σε περιοχές ανά την Ελλάδα όπου έχει παρουσία, η δωρεά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού σε δημόσιες δομές υγείας σε Μαγνησία και Εύβοια αποτελούν μερικές από τις πρωτοβουλίες του προγράμματος «Ένας άθλος ακόμα».

Απονομή του Bronze Βραβείου για την κατηγορία «Διαχείριση Φυσικών Πόρων»

undefined

Παραλαμβάνει η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

Επιπρόσθετα, συνεπής στη δέσμευσή του να συνεισφέρει άμεσα και ουσιαστικά στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στη δημιουργία ενός ξεχωριστού προγράμματος ευαισθητοποίησης και στήριξης των πληγέντων, από τις πυρκαγιές του 2021, μελισσοκόμων και μελισσιών της Βόρειας Εύβοιας, το «Bee Our Hero». Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Όμιλος προσέφερε 150 τόνους μελισσοτροφής, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες σίτισης 500 εκατομμυρίων μελισσών για διάστημα 8 μηνών. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ενεργά πάνω από 300 επαγγελματίες μελισσοκόμους, ώστε να συνεχίσουν αδιάλειπτα την δραστηριότητά τους, συνεισφέροντας στη βιώσιμη ανάκαμψη και ταχεία ανάπτυξη του κλάδου.

Επιπλέον, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ βελτιώνει διαρκώς το υδάτινο αποτύπωμά του, προχωρώντας στην εγκατάσταση σύγχρονων μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στο Εργοστάσιο Μηλακίου Ευβοίας και το Ορυχείο Ελαφρόπετρας στη νησίδα Γυαλί. Παράλληλα, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιομηχανικής συμβίωσης, ο Όμιλος αξιοποιεί απόβλητο νερό γειτονικής βιομηχανικής μονάδας, περιορίζοντας σημαντικά τη χρήση νερού από άλλες πηγές-γεωτρήσεις.
Η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Η τριπλή βράβευση στα Hellenic Responsible Business Awards αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους εμάς, τους ανθρώπους του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, καθώς επισφραγίζει τις ατομικές και συλλογικές προσπάθειες χρόνων, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Ο Όμιλος από την ίδρυσή του στοχεύει στη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος, λειτουργώντας πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Άλλωστε, όραμά μας είναι να οδηγούμε την μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές υλοποιώντας παράλληλα προγράμματα που στηρίζουν την κοινωνία και τον άνθρωπο».

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ
Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 36 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook @Heracles Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Σχετικά με τη Holcim
Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, η Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών αλλά και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim εξελίσσεται σε μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας πάντα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία και ως πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση φροντίζει να χτίζει περισσότερα με λιγότερα. Η Holcim περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο αξιόπιστες εμπορικές επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών παγκοσμίως, όπως ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους παθιασμένους με τη δημιουργία προόδου για τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε 70 αγορές και 4 δραστηριότητες: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Λύσεις & Προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.holcim.com, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο όραμα του Ομίλου στη διεύθυνση www.holcim.com/about-holcim

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο