Τα νέα των μελών μας

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Η LafargeHolcim εντάσσεται ως ιδρυτικό μέλος στην Κοινοπραξία για το Κλίμα και την Αειφορία του ΜΙΤ

 

undefined

  • Συμμετέχει στην Κοινοπραξία εκπροσωπώντας τον κλάδο δομικών υλικών 
  • Πρόκειται για συνεργασία με ηγέτιδες βιομηχανίες διαφορετικών κλάδων που έχουν επιρροή και συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις ώστε να επιταχυνθούν οι δράσεις για το κλίμα μέσω της καινοτομίας
  • Η Κοινοπραξία θα επισπεύσει σημαντικά την εφαρμογή λύσεων μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής

Η LafargeHolcim συμμετέχει στην Κοινοπραξία για το Κλίμα και την Αειφορία του ΜΙΤ (MIT Climate and Sustainability Consortium (MCSC)) ως ιδρυτικό μέλος, εκπροσωπώντας τη βιομηχανία δομικών υλικών, με στόχο την επιτάχυνση των δράσεων για το κλίμα μέσω της καινοτομίας. Η εταιρία ενώνει τις δυνάμεις της με μια σειρά από ηγέτες άλλων κλάδων σε μία συνεργασία με παγκοσμίως κορυφαίες ερευνητικές ομάδες του ΜΙΤ, προκειμένου να αναπτυχθούν κλιμακούμενες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της LafargeHolcim, δήλωσε σχετικά: «Δεσμεύομαι για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, προάγοντας καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις δόμησης που είναι αποδοτικές για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της σημερινής κλιματικής κρίσης, κανένας οργανισμός δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνος του. Γι’ αυτό είμαι περήφανος που εντασσόμαστε στη συμμαχία του ΜΙΤ με ηγέτες άλλων κλάδων και ακαδημαϊκούς που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις, ώστε να κλιμακώσουμε από κοινού τις δράσεις μας για το κλίμα». 

Το MCSC διευθύνεται από τη Σχολή Μηχανικών του ΜΙΤ και θα προσελκύσει φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από ολόκληρο το Ινστιτούτο. Τα μέλη του MCSC θα επιδιώξουν την επιτάχυνση της εφαρμογής λύσεων μεγάλης κλίμακας για την κλιματική αλλαγή. Οι στόχοι του MCSC περιλαμβάνουν τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, την εξάλειψη των εμποδίων για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, την επίσπευση της απόσυρσης δραστηριοτήτων υψηλής έντασης άνθρακα, τον προσανατολισμό των επενδύσεων σε τομείς όπου θα είναι πιο αποτελεσματικές και την ταχεία προσαρμογή των βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους κλάδους. 

Η συμμετοχή στην Κοινοπραξία αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη δέσμευση της LafargeHolcim να οικοδομήσει ένα μέλλον με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα ως ο παγκόσμιος ηγέτης στα καινοτόμα και βιώσιμα υλικά δόμησης. Υιοθετώντας μια αυστηρά επιστημονική προσέγγιση ως προς τη δράση για το κλίμα, η LafargeHolcim δεσμεύτηκε να γίνει μια εταιρία καθαρού μηδενικού άνθρακα, συνεργαζόμενη με την πρωτοβουλία Science-Based Targets (SBTi), και θέτει τον πρώτο οδικό χάρτη καθαρού μηδενικού άνθρακα στην τσιμεντοβιομηχανία, με βάση τους κλιματικούς στόχους της για το 2030, όπως έχουν επικυρωθεί από την πρωτοβουλία SBT. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κοινοπραξία για το Κλίμα και την Αειφορία, ανατρέξτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Δελτίο Τύπου – κάντε κλικ εδώ

Βίντεο – κάντε κλικ εδώ

Ιστοσελίδα MIT – κάντε κλικ εδώ 

Σχετικά με τη LafargeHolcim 

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις δομικών υλικών, η LafargeHolcim επινοεί εκ νέου τον τρόπο που χτίζουμε, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο πράσινος και πιο έξυπνος για όλους. Στην πορεία της να καταστεί μια εταιρία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η LafargeHolcim προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το «πράσινο» σκυρόδεμα ECOPact, κάνοντας πραγματικότητα κατασκευές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Υιοθετώντας το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, η εταιρία ηγείται παγκοσμίως στην ανακύκλωση αποβλήτων για την ενεργειακή αξιοποίηση και ανακύκλωση πρώτων υλών μέσω πράσινων προϊόντων όπως το τσιμέντο Susteno. Η καινοτομία και η ψηφιοποίηση βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρίας, με περισσότερα από τα μισά έργα Έρευνας & Ανάπτυξης να εστιάζουν στην ανάπτυξη πιο πράσινων λύσεων. Οι 70.000 εργαζόμενοι της LafargeHolcim σε περισσότερες από 70 χώρες δεσμεύονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω των τεσσάρων δραστηριοτήτων της: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Προϊόντα & Λύσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafargeholcim.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter @LafargeHolcim

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο