Τα νέα των μελών μας

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Εγκαινιάστηκε το «Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»

undefined       undefined

 

Σε εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» παρέδωσε στο περιπατητικό κοινό το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου, ένα φιλόδοξο όραμα του αλπινιστή Νίκου Μαγγίτση, που έγινε πραγματικότητα με την αποκλειστική χορηγία και χρηματοδότηση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Ο Αγιασμός έναρξης έγινε με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και Προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιου συγχοροστατούντος και του Πρωτοσυγγέλου της Ι. Μ. Δημητριάδος π. Δαμασκηνού Κιαμέτη, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μακρή, του Βουλευτή Μαγνησίας κου Κωνσταντίνου Μαραβέγια, της Αντιδημάρχου Τουρισμού κας Γιούλης Μποντού – Τοκαλή ως εκπροσώπου του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, του αντιπροέδρου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και δημοτικού συμβούλου κου Αποστόλου Νάσιου, του κου Νίκου Αθανασάκη, Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Νομού Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, του κου Νίκου Μαγγίτση, εμπνευστή του Μονοπατιού, εκπροσώπων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ομίλων πεζοπορίας της Μαγνησίας και άλλων περιοχών της Ελλάδος, κατοίκων της περιοχής και πολλών επισκεπτών της Μακρινίτσας.

Η κα Ζέττα Μ. Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας, ανέφερε στον χαιρετισμό της «Ήταν τον Ιούνιο του 2021, όταν, κατά την επίσκεψη της Προέδρου της «Επιτροπής 2021» κας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στην περιοχή μας, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την παρουσίαση της δράσης «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», όπου ο κ. Ιγνάτιος, με ιδιαίτερη θέρμη, ανέπτυξε τη διαδρομή του μεγάλου οράματος μέσα από την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και της μοναδικότητας της βιοποικιλότητάς του, μέσα από την αγάπη για τον τόπο μας.

undefined

Με την μοναδική φύση του, τους πηλιορείτικους οικισμούς και τα παραδοσιακά χωριά, τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία και τα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, το Πήλιο ατενίζει με ζωηρή αισιοδοξία την αναπτυξιακή προοπτική του.

Η τοπική κοινωνία είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τον πεζοπορικό τουρισμό, να ικανοποιήσει τα απαιτητικά κριτήρια και τις αυστηρές προδιαγραφές, που θέτουν οι φημισμένες ευρωπαϊκές διαδρομές, να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στο περιπατητικό κοινό και να καθιερώσει τη θέση της στην τουριστική βιομηχανία μέσα από το υποδειγματικό έργο υποδομής, που εγκαινιάζουμε, σήμερα».

undefined

Συνέχεια είχε το καλωσόρισμα από τον κ. Νίκο Μαγγίτση, εμπνευστή «Του Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου», όπου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο και τη «Μαγνήτων Κιβωτό» για την εμπιστοσύνη, την πίστη στην υλοποίηση του έργου και την υπέροχη συνεργασία. Επίσης, αναφέρθηκε στους συνεργάτες και στην ομάδα του, που με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς, διέτρεξαν πολλές φορές τις διάφορες διαδρομές, προκειμένου να καταλήξουν στο τελικό αποτέλεσμα.Σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τη μαγική ατμόσφαιρα του πηλιορείτικου τοπίου και να ανακαλύψει τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του, είναι να συνδυάσει το «Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» με τις διαδρομές του άλλου μεγάλου έργου που τούτη την εποχή υλοποιείται από τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, το PELION ROUTES και να διατρέξει όλο το εκτεταμένο δίκτυο πεζοπορίας που προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης. Τέλος, ευχήθηκε το Πήλιο να αποτελέσει έναν παγκόσμιο προορισμό περιπατητικού τουρισμού, με άξονα όλα τα στοιχεία υπεροχής που διαθέτει.

Η κα Γιούλη Μποντού – Τοκαλή, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου, στην παρέμβασή της αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τουριστική σημασία του έργου, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει μοντέλο βιώσιμης τοπικής τουριστικής ανάπτυξης, εξαιρετικό σημείο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και ότι θα συμβάλλει στη αύξηση της απασχόλησης του τοπικού πληθυσμού, στην διατήρηση των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, των αγροτουριστικών μονάδων και καταλυμάτων, αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων τοπικών προϊόντων.

undefined

Ο κ. Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο, ανέφερε σχετικά «Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα για το «Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» και στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας Άθλος Ακόμα» ανέλαβε την αποκλειστική χορηγία και πλήρη χρηματοδότηση του πολύ σημαντικού αυτού περιβαλλοντικού και συνάμα αναπτυξιακού έργου για την Μαγνησία. Σήμερα, στεκόμαστε περήφανα όλοι εδώ, σε μία μοναδική πεζοπορική διαδρομή που διακρίνεται για το φυσικό κάλλος και την ιστορική της σημασία, και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους περιπατητές να έλθουν και να ζήσουν την εμπειρία του Μονοπατιού, να απολαύσουν τη βιοποικιλότητα της περιοχής, να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα».

undefined

Εκ μέρους των ομίλων πεζοπορίας της Μαγνησίας, χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Κυριάκος Σταθάκης, γιατρός Νευρολόγος – Έφορος Μονοπατιών του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΣ Βόλου. Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος συνέβαλε ιδιαίτερα στη χάραξη της διαδρομής, εστίασε την παρέμβασή του στις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια για έχει διάρκεια το έργο, αξιοπιστία και επισκεψιμότητα.

undefined

Την εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, εκ των πρωτεργατών και υποστηρικτών της μεγαλόπνοης ιδέας, ο οποίος με την ιδιότητά του ως Προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», είχε προτείνει και πετύχει την ένταξη της πρότασης στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση υπό την αιγίδα της Επιτροπής 2021. Στην καταληκτίρια τοποθέτησή του, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της μεγάλης ιδέας, ιδιαίτερα τον Νίκο Μαγγίτση αλλά και τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, που υιοθέτησε το έργο και ανέλαβε την οικονομική του υποστήριξη τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσο και στη δημιουργία όλων των μέσων προβολής του (ιστότοπο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έντυπα).

Συγκεκριμένα, δήλωσε «Λένε ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί… Εμείς πιστεύουμε ότι αν αγαπάς κάτι ο Θεός συνεργεί για να το αποκτήσεις. Και εδώ υπήρξε μια συνέργεια Θεού, γιατί κάποιος αγάπησε πολύ αυτό το έργο, κάποιοι άλλοι αγάπησαν αυτόν που αγάπησε αυτό το έργο και τελικά μας αγαπάει όλους ο Θεός. Και έχει πάντοτε αποτέλεσμα. Ήθελε υπομονή. Έπρεπε ο καθένας να αναλάβει ευθύνες. Κι εγώ από την πλευρά μου έκανα προσπάθειες και υπερβάσεις, γιατί πίστευα στο έργο αυτό και πίστευα ότι θα βρω ανθρώπους που θα το καταλάβουν, και το κατάλαβαν αμέσως και αυτό ήταν το θαύμα. Βρέθηκαν οι άνθρωποι που έγιναν χορηγοί, υπήρξε και η «Επιτροπή 2021» και οι στενοί μου συνεργάτες και βέβαια ο πρωτεργάτης Νίκος Μαγγίτσης. Και όλα στη συνέχεια φαίνονται εύκολα, πολύ εύκολα! Δεν ήταν τόσο απλό όμως».

undefined

Τέλος, υλοποιήθηκε προαιρετική πεζοπορία στη διαδρομή Μακρινίτσα – Κουκουράβα – Άγιος Ονούφριος, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί από τους παρισταμένους. Οι καλεσμένοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν πρώτοι ένα μέρος της διαδρομής, απολαμβάνοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής και τα μοναδικά αρχοντικά και τις Εκκλησιές, περπατώντας σε ιστορικά μονοπάτια και καλοδιατηρημένα καλντερίμια. Ακολούθησε λιτό γεύμα, προσφορά της Ενοριακής Επιτροπής του Ι.Ν. της Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρινίτσας, όπου οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και παραδοσιακά πιάτα.

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 36 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Heracles Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο