Τα νέα των μελών μας

Olympic Air: Συνάντηση του Προέδρου Δημοκρατίας με μαθητές και καθηγητές του γυμνασίου Ριζοκάρπασου

Δεκτοί έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κύριο Κάρολο Παπούλια δέκα εγκλωβισμένοι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ριζοκαρπάσου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Οι μαθητές  με τη συνοδεία τεσσάρων καθηγητών τους ήρθαν στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Olympic Air και της Marfin Popular Bank στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής η οποία διήρκησε από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου.

Ο κύριος Κάρολος Παπούλιας αφού καλωσόρισε τους μαθητές δήλωσε τα εξής: 

«Είστε μια μεγάλη ελπίδα.  Και θα έρθει η μεγάλη ημέρα που την περιμένουμε όλοι, που αγωνιζόμαστε όλοι.  Εσείς όμως έχετε μεγάλη θέληση και μεγάλη πίστη.  Αντέχετε αυτό που ζείτε.  Ζείτε όμως με την ελπίδα ότι η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη, ότι η Κύπρος θα είναι ενωμένη.  Και ότι και οι δύο Κοινότητες θα ζουν ειρηνικά και δημιουργικά.  Μέχρι τότε δεν έχω παρά να σας πω να είστε καλά, να ζείτε μ’αυτή την ελπίδα, να ζείτε μ’αυτό το όνειρο, όπως κάνουμε και εμείς.Θέλω ιδιαίτερα να σας συγχαρώ, γιατί θέλει δύναμη ψυχική αυτό που κάνετε.  Και πάλι καλωσορίσατε»

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντώντας σε ερωτήσεις μαθητών σχετικά με το ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού Ζητήματος δήλωσε τα εξής: 

«Υπάρχει βέβαια το πρόβλημα, ότι τα τηλέφωνά σας πρέπει να περάσουν από τον τουρκικό τομέα. Θα ‘ρθει η μέρα.  Το λέγω εγώ που πέρασα κατοχές, πολέμησα τότε τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, πολέμησα τη χούντα.  Είμαι αισιόδοξος»

Η εκδρομή , στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο,  έγινε  και με την επιπλέον υποστήριξη των εταιρειών Vivartia  (La Pasteria) και Attica (Blue Star Ferries), του ομίλου Marfin Investment Group, ενώ περιλάμβανε μεταξύ άλλων κρουαζιέρα στις Κυκλάδες, ταξίδι στο Γαλαξίδι, επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ευγενίδειο Ίδρυμα. Τα παιδιά  διέμεναν στο ξενοδοχείο Acropol.

Μαθητές και οι συνοδοί αναχώρησαν το Σάββατο 26 Ιουνίου  για την Κύπρο με αεροσκάφος της Olympic Air.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο