Τα νέα των μελών μας

Olympic Air: Bράβευση Olympic Air

Ως  αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς 2010/11 (ERA Airline of the Year), αναδείχθηκε η Olympic Air κερδίζοντας το αργυρό βραβείο (Silver Award)  στο διαγωνισμό  που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών (EUROPEAN REGIONS AIRLINE ASSOCIATION).  

Η απονομή έγινε  στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ERA, σε ειδική εκδήλωση και  με την παρουσία εκατοντάδων συμμετεχόντων από την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία.

Είναι σημαντικό ότι βραβεύεται αεροπορική εταιρία πριν συμπληρώσει 12 μήνες λειτουργίας, με δεδομένο ότι η Οlympic Air ξεκίνησε την πτητική της δραστηριότητα την 1η Οκτωβρίου 2009.

Το “ERA Airline of the Year Award” επιβραβεύει την ποιότητα των καλύτερων Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιριών, λαμβάνοντας υπόψη ευρύ φάσμα κριτηρίων, στην όλη δραστηριότητα μίας αεροπορικής εταιρίας.

Το βραβείο του ERA αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική αναγνώριση στον Ευρωπαϊκό Περιφερειακό χώρο των αερομεταφορών  και χαίρει διεθνώς εκτίμησης και αξίας ως προς την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία γνώμης της κριτικής επιτροπής.

H κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από ανώτατα στελέχη και ειδικούς στο χώρο της Πολιτικής Αεροπορίας (πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι αεροπορικών εταιριών και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι) έλαβε υπόψη της μια σειρά από εξειδικευμένα κριτήρια.

Μεταξύ αυτών τη δυναμική ανάπτυξη της Olympic Air, τη στρατηγική διαφήμισης και προώθησης του αεροπορικού προϊόντος της, τη δραστηριοποίησή της σε θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος, καθώς και την ενεργή συμμετοχή της στα ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό κλάδο των αερομεταφορών.

Κυρίως όμως , η απόφαση να βραβευθεί η Olympic Air στηρίχτηκε σε ένα σύνολο δεδομένων, όπως οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές της, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ικανοποίηση του επιβατικού κοινού, η πληρότητα και η ακρίβεια των πτήσεων της, η διάρθρωση του στόλου και η ανάπτυξη του δικτύου της, οι εμπορικές καινοτομίες για την εξυπηρέτηση του κοινού, η γενικότερη εταιρική στρατηγική καθώς και η χρηματοοικονομική της ανάπτυξη.

H Olympic Air είναι μέλος του ΕRΑ (EUROPEAN REGIONS AIRLINE ASSOCIATION), ο οποίος έχει πάνω από 200 εταιρίες-μέλη και είναι το μόνο σώμα που εκπροσωπεί  τα συμφέροντα της Περιφερειακής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Ευρώπη. Eκπροσωπεί 70 αεροπορικές εταιρίες  που καλύπτουν 426 προορισμούς σε 61 ευρωπαϊκές χώρες, μεταφέροντας 70.600.000 επιβάτες και εκτελώντας 1,6 εκατομμύρια πτήσεις ετησίως. 

Οι υπόλοιπες 130 εταιρίες που εκπροσωπεί περιλαμβάνουν αεροδρόμια, κατασκευάστριες εταιρίες αεροσκαφών και κινητήρων, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης, καθώς και άλλες εταιρίες που ασχολούνται με τον ευρύτερο κλάδο αερομεταφορών στην Ευρώπη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο