Τα νέα των μελών μας

Oινότρια Γη – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη: Εγκαίνια Μουσείου Οίνου Κώστα Λαζαρίδη

Ο Michel Rolland, ένας από τους πιο συζητημένους οινολόγους στον κόσμο, εγκαινίασε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, το  Μουσείο  Οίνου Κώστα Λαζαρίδη, δηλώνοντας ότι «ως οινολόγος που ταξιδεύω συνεχώς σε τουλάχιστον 20 χώρες το χρόνο για να φτιάχνω κρασί μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σπάνιες. Και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι η Ελληνική βιομηχανία του κρασιού θα πρέπει να είναι πολύ περήφανη σήμερα, γιατί αποκτά έναν υπέροχο χώρο για το κρασί και την χαρά της απόλαυσής του».
Ο Κώστας Λαζαρίδης, είναι ένας Έλληνας επιχειρηματίας που δεν σταματά μπροστά στις δυσκολίες, αλλά βλέπει μπροστά. Επενδύει στην αγάπη του για τη δουλειά που κάνει τα τελευταία 30 χρόνια, προωθεί το ελληνικό κρασί στο εξωτερικό και ευελπιστεί «ότι το μεράκι του -που είναι αυτό το Μουσείο- θα εμπλουτίζεται συνεχώς από τα παιδιά του και τους ανθρώπους της εταιρίας του», όπως δήλωσε στην μικρή ομιλία του στα εγκαίνια.

«Το πρώτο μουσειακό αντικείμενο αγοράστηκε πριν από 30 χρόνια, όταν ξεκίνησε και η ενασχόλησή μου με το κρασί, για να διακοσμήσει ένα μικρό εργαστήριο οίνου που είχαμε τότε.  Αργότερα το 1 αντικείμενο έγιναν 5, 10, 100, 1000 αντικείμενα και σήμερα έχουμε πάρα πολλά, τα οποία χρειάστηκε να ταξιδέψουμε πολλές φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να αποκτήσουμε. ‘Έχουμε μια μεγάλη ιστορία όσον αφορά στο κρασί που πρέπει να την θυμηθούμε και να την γνωρίσουμε σε όλον τον κόσμο. Πιστεύω ότι το Μουσείο θα προσφέρει πολλά σε μεγάλους και μικρούς, Έλληνες και ξένους» πρόσθεσε ο κ. Κώστας Λαζαρίδης.
 

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν πάρα πολλοί φίλοι της οικογένειας Λαζαρίδη, αλλά και του «Κτήματος Οινότρια Γη», που είχαν την ευκαιρία να γευθούν τις δημιουργίες των σεφ, αλλά και καταπληκτικά κρασιά, μεταξύ των οποίων τη νέα σοδειά του 2011, στην επετειακή της «πρώτη» εμφάνιση.

Μεταξύ των προσκεκλημένων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν: το ζεύγος  Κωνσταντίνου και Γέλης Αγγελοπούλου, το ζεύγος Θανάση  και Ρόνης Σαμίου, το ζεύγος Άγγελου και Άντζελας  Πλακόπητα, το ζεύγος Σταύρου και Τέτης Μιχαλαριά, το ζεύγος Γιάννη και  Βάνας Δελούδη, ο  Άδωνης Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου, το ζεύγος Αθανάσιου και Οδέττης Γιαννοπούλου, η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου Δημήτρης Σωτήρχος, η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου, ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος, ο Πρύτανης Οικονομικού  Παν. Αθηνών Γρηγόρης Πραστάκος, ο  Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, το ζεύγος Σάκη και Ήβας Πάστρα, η Ντέλλα Ρούνικ με την αδερφή της Νανά Πλατανιά, η Mαρία Φιλίππου και άλλοι πολλοί, οι οποίοι δήλωσαν αληθινά εντυπωσιασμένοι από την άρτια οργάνωση και δομή του Μουσείου, από το ενδιαφέρον και την πληθώρα των αντικειμένων που φιλοξενεί,  ενώ εκθείασαν την μοναδικότητά του για τα ελληνικά δεδομένα.

Το Μουσείο ανοίγει τις  πύλες του στο κοινό την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Θα είναι επισκέψιμο καθημερινά 10.00-17.00, ενώ Σάββατο και Κυριακή 11.00-15.00 , περιμένοντας τους επισκέπτες να θαυμάσουν τα πολυάριθμα εκθέματα και αντικείμενα από τον 17ο αιώνα έως τις μέρες μας, τα οποία πλαισιώνονται από υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, δίνοντας μια σφαιρική άποψη για την ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και των αποσταγμάτων.

Πιεστήρια, αντλίες, εργαλεία τρύγου, όργανα οινοποίησης, βαρέλια, φελλοί, φιάλες, ανοιχτήρια και πολλά άλλα αντικείμενα, εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να δημιουργήσουν μια επιβλητική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα, έτσι όπως αξίζει στα δώρα του Θεού Διονύσου. Στο Μουσείο Αποσταγμάτων, οι επισκέπτες θα δουν παλαιούς αλλά και σύγχρονους Άμβυκες και όργανα, ανακαλύπτοντας τη διαδικασία απόσταξης τόσο του τσίπουρου όσο και των αποσταγμάτων  σταφυλής.

Ο Μichel Rolland, ο επονομαζόμενος και «ιπτάμενος οινολόγος» είναι συνεργάτης του Κτήματος Λαζαρίδη από το 2004 και επιβλέπει την παραγωγή κυρίως των ερυθρών κρασιών. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά φέρουν και την υπογραφή του σαν επιβεβαίωση της ποιοτικής τους διαφοροποίησης. Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη φιγουράρει σαν το μόνο Ελληνικό Οινοποιείο στον μακρύ κατάλογο των διεθνώς αναγνωρισμένων επώνυμων οινοποιείων τα οποία ο Rolland εποπτεύει.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο