Τα νέα των μελών μας

Novotel Athenes: Το Novotel Athens πιστοποιήθηκε κατά ISO 14001, εφαρμόζοντας Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

 

 

Μετά από αυστηρό έλεγχο των εγκαταστάσεων του, το Novotel Athenes έχει λάβει την πιστοποίηση ISO 14001, ένα διεθνές σημείο αναφοράς σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος της ACCOR για την αειφόρο ανάπτυξη, PLANET 21, η οποία έχει ως στόχο να πιστοποιήσει το 40% των ξενοδοχείων του Ομίλου μέχρι το 2015.

Το Novotel Athenes ανέλαβε την πρωτοβουλία και κινητοποίησε τις ομάδες του για να ξεκινήσει η απαιτητική διαδικασία απόκτησης της εξωτερικής αυτής πιστοποίησης που ελέγχεται από ανεξάρτητο φορέα και ανανεώνεται  ανά τριετία. Χρειάστηκε η προετοιμασία ενός έτους όλης της ομάδας για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των επιδόσεων του ξενοδοχείου, για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα μακροπρόθεσμο, καθημερινό σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης.   

Η πιστοποίηση ISO 14001 εμπλέκει τα ξενοδοχεία σε μια συνεχή διαδικασία βελτίωσης, επισημαίνει τη δέσμευση των εργαζομένων και αυξάνει την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών. Περιλαμβάνει : την κατάρτιση των εργαζομένων, την αυστηρή παρακολούθηση των απαιτούμενων κανονισμών, τον έλεγχο κατανάλωσης νερού και ενεργείας μέσω ενός ειδικού σχεδίου δράσης,   την διαχείριση αποβλήτων  καθώς και  την εφαρμογή συστήματος ταξινόμησης τους, την χρήση πιο φιλικών με το περιβάλλον χημικών και προϊόντων καθαρισμού, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη συστηματική αντιμετώπιση καταγγελιών ή αιτημάτων  σχετικά με το περιβάλλον και την εφαρμογή  διαδικασιών για την κάλυψη  πιθανής περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης. 

Novotel: δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη

Το 2008, η οικογένεια Novotel δεσμεύτηκε σε ένα διεθνές πρόγραμμα περιβαλλοντικής και κοινωνικής πιστοποίησης, το οποίο ονομαζόταν Earth Check. Μέχρι το τέλος του 2012, 220 ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Novotel και  Suite Novotel πιστοποιήθηκαν σε  34 χώρες.

In 2012, η οικογένεια Novotel επανέλαβε τη φιλοδοξία της και αποφάσισε να πιστοποιηθεί με το ISO 14001, η οποία αναφέρεται στη περιβαλλοντολογική διαχείριση και έχει καλύτερη διεθνή παρουσία.  Μέχρι το τέλος του  2013, 72 Novotel και  Suite Novotel  στη Γαλλία και  225 σε όλο τον κόσμο, είχαν ήδη πιστοποιηθεί με  ISO 14001.   

Επιπλέον, το 2012 η Novotel αποφάσισε να αναπτύξει  μια σειρά από 100% οικολογικά πιστοποιημένα προϊόντα μπάνιου χρησιμοποιώντας δυο Ευρωπαϊκές εταιρίες την  Ecocert και  την Ecolabel. Τα μπουκάλια των προϊόντων και τα κουτιά τοποθέτησης τους είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό. Τα καλλυντικά παράγονται από πρώτες ύλες φυσικής προέλευσης και δεν περιέχουν  parabens ή GMO υποπροϊόντων. 

PLANET 21, Επανεφευρίσκουμε βιώσιμα ξενοδοχεία

PLANET 21, το πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης της Accor ξεκίνησε το 2012. Το πρόγραμμα αυτό ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πελατών και ενώνει τους εργαζομένους γύρω από ένα πρόγραμμα 21 δεσμεύσεων και σταθερών στόχων που πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το 2015.  

Ως μέρος του προγράμματος  PLANET 21, ο Όμιλος στοχεύει να έχει το  40% του δικτύου του  πιστοποιημένο με ISO 14001  μέχρι το  2015, ανεξαρτήτως των δομών ιδιοκτησίας των ξενοδοχείων (εκτός από το τμήμα προϋπολογισμού).

Στο τέλος του 2013, ο Όμιλος είχε  315 ISO 14001 πιστοποιημένες εγκαταστάσεις (Novotel, Suite Novotel και ibis) στη Γαλλία, και πάνω από  900 σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία αυτή υποβοηθείται από την ανάπτυξη ενός e-learning που δημιουργήθηκε από την  Accor και προσφέρει στα ξενοδοχεία βήμα προς βήμα βοήθεια με την εφαρμογή πιστοποίησης  του ISO 14001.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο