Τα νέα των μελών μας

Νέα Μέσα: Webcast “Πώς μεταβάλλεται το πεδίο από την απόφαση ΔΕΕ/ECJ κατά της Booking”

 

undefinedundefined

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το webcast «Ο αντίκτυπος της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) κατά της Booking.com» που διοργάνωσε η Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency με επίσημο ομιλητή τον Δικηγόρο παρ’Αρείω Πάγω κύριο Νάσο Φανό, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.

Το webcast και η πρωτοβουλία διοργάνωσής του αποτελεί πανελλαδικά το πρώτο εγχείρημα συζήτησης και ανάλυσης της εν λόγω απόφασης φέρνοντας επίσημα στο προσκήνιο τη δυσχερή διαπραγματευτική θέση της πλειοψηφίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή περιοχή.

undefined

Βασικό άξονα συζήτησης αποτέλεσε η σημασία της απόφασης ΔΕΕ για τη δικαιοδοσία των τοπικών δικαστηρίων αναφορικά με ξενοδοχειακές συμβάσεις αλλά και για τους περιορισμούς που μπορεί να δημιουργηθούν μέσω της απόφασης όσον αφορά στον προσδιορισμό και την επιβολή των όρων των συμβάσεων, αναχαιτίζοντας «σκληρούς» όρους που καθίστανται ζημιογόνοι για τις μικρομεσαίες –και όχι μόνο- ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Κατά τα λεγόμενα του κυρίου Φανού, ο ισχυρισμός κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης δύναται να θεμελιώσει τη δικαιοδοσία των τοπικών δικαστηρίων, τα οποία θα εξετάσουν τη βασιμότητα του ισχυρισμού.  Επιπρόσθετα, η δημιουργία «σκληρών όρων» και ο έμμεσος ή άτυπος εξαναγκασμός υπογραφής αυτών, μπορεί να συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης όταν ο ισχυρός συμβαλλόμενος διαθέτει υλικό ή άυλο αγαθό (πλατφόρμα), το οποίο είναι απαραίτητο για την προβολή και την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών της ξενοδοχειακής επιχείρησης.  

     undefined

Το webcast είχε χαρακτήρα ενημερωτικό, χωρίς να παροτρύνει την προσφυγή των επιχειρηματιών σε αγωγές, αναγνωρίζοντας την έλλειψη πληροφόρησης σε νομικά ζητήματα που άπτονται οικονομικών ζητημάτων ειδικά εν μέσω πανδημίας και πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Παρόλα τα τεχνικά ζητήματα ήχου και εικόνας που υπήρξαν τα πρώτα λεπτά του webcast, τα οποία επιλύθηκαν άμεσα, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μετρώντας πάνω από 5000 προβολές μέχρι στιγμής. Τόσο ο διοργανωτής και ιδιοκτήτης της Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency, όσο και ο Ομιλητής κύριος Νάσος Φανός δέχτηκαν πλήθος ερωτήσεων από το κοινό, απαντώντας σε όλες και αναλύοντας σε βάθος τη σημασία και τον αντίκτυπο της απόφασης.

Το webcast μπορείτε να παρακουθήσετε εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο