Τα νέα των μελών μας

Nea Mesa: 5 συμβουλές για να βελτιώσετε την εικόνα του ξενοδοχείου στα social media

undefined 

Αναζητάτε τρόπους με τους οποίους θα προσελκύσετε νέους πελάτες στο ξενοδοχείο σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους μέσα από τα social media;

Θέλετε οι επισκέπτες που περιηγούνται στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης σας να νοιώθουν οτι ενδιαφέρεστε να τους προσφέρετε την καλύτερη δυνατή διαμονή;

Η ομάδα της Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency σας δίνει 5 συμβουλές με τις οποίες μπορείτε να βελτιώσετε την εικόνα του ξενοδοχείου σας στα social media.

Γιατί είναι σημαντικό το ξενοδοχείο σας να λειτουργεί σωστά στα social media

Η εικόνα του ξενοδοχείου σας στα social media είναι ένας καθρέπτης της επιχείρησης σας. Τα social media παίζουν μεγάλο ρόλο και επηρρεάζουν τους μελλοντικούς σας πελάτες στο εάν θα επιλέξουν εσάς ως τον τόπο διαμονής για τις διακοπές τους. Στο σχετικό άρθρο τα 5 στάδια του ταξιδιού σύμφωνα με την Google είναι ξεκάθαρο πως ο μελλοντικός πελάτης σας μπορεί να αρχίσει να σχεδιάζει τις διακοπές του από μια φωτογραφία που είδε στον social media λογαριασμό σας (αυτό περιγράφεται ως στάδιο 1). Σημειώστε πως το 83% των ταξιδιωτών εμπνέονται για τις διακοπές τους από τα social media (Πηγή: 2014 Google Traveler’s Road to Decision). Στη συνέχεια όταν ο χρήστης αρχίζει να μαζεύει πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο ή κατάλυμα σας (αυτό περιγράφεται ως στάδιο 2) είναι πάρα πολύ σημαντικό να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του μελλοντικού πελάτη σας προκειμένου να προχωρήσει στο στάδιο 3 που είναι το booking.

1. Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες εικόνες και video

Προσπαθήστε να απεικονίσετε την πραγματική εμπειρία διαμονής στο χώρο σας με φωτογραφίες και video του ξενοδοχείου σας. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε περιεχόμενο από πελάτες σας που το έχουν μοιρασθεί στα social media τους. Σε παλαιότερη μελέτη μας διαπιστώσαμε πως η δημοσίευση περιεχομένου προερχόμενο από τους πελάτες του ξενοδοχείου βελτίωνει σημαντικά την απόδοση των post. Στο ίδιο άρθρο αναφέρουμε και τι πρέπει να προσέξετε κατά την διάρκεια επιλογής των φωτογραφιών από τους χρήστες. Στις επαγγελματικές φωτογραφίες και video λήψεις αποφεύγετε την υπερβολική επεξεργασία τους και χρήση φίλτρων που ναι μεν μπορεί να δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα άλλα μπορεί να οδηγήσει και σε σκέψεις κατά πόσο είναι η πραγματική κατάσταση του δωματίου ή του χώρου.

2. Χρησιμοποιήστε τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τεχνολογίες δημοσιεύσεων

Υπάρχει πλέον πληθώρα social media πλατφορμών, όπως και τεχνικών δημοσιεύσεων. Η επιλογή των social media πλατφορμών που θα χρησιμοποιήσουμε στην digital marketing στρατηγική, γίνεται πάντα σύμφωνα με το προφίλ των δυνητικών πελατών που θέλουμε να προσεγγίσουμε. Από εκεί και πέρα, δώστε μεγάλο βάρος στο παραγωνή video περιεχομένου που υποστηρίζεται ενεργά από Facebook, Instagram και Twitter. Στο άρθρο μας σχετικά με τις top 7 τάσεις του ξενοδοχειακού digital marketing για το 2017 το video καταλαμβάνει την 1η θέση.

undefined

3. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα των Facebook reviews και απαντάτε σε αυτά

Σύμφωνα με έρευνα της Brightlocal το 84% των χρηστών εμπιστεύονται τα online reviews όσο και τις συστάσεις από κάποιο φίλο ή συγγενή. Για το λόγο αυτό δώστε την δυνατότητα στους πελάτες σας να σας αξιολογήσουν και να αφήσουν τα σχόλια τους. Ενεργοποιήστε τα reviews στη Facebook σελίδα του ξενοδοχείου σας άλλα και ενσωματώστε τα Tripadvisor reviews σας στην Facebook σελίδα σας. Δώστε προσοχή στα εξής:

  • Μεγάλο αριθμό reviews. Όσες περισσότερες αξιολογήσεις υπάρχουν για το ξενοδοχείο σας, τόσο καλύτερο για τους υποψήφιους πελάτες σας. Οι χρήστες προτιμούν ξενοδοχεία και καταλύματα με μεγαλύτερο αριθμό αξιολογήσεων σύμφωνα με έρευνα της Tripadvisor.
  • Απαντήσεις στα σχόλια και τις αξιολογήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να απαντάτε κατάλληλα σε όλα τα σχόλια που δέχεστε. Είτε θετικά ή αρνητικά. Σε ότι αφορά τα θετικά απαντήστε ευγενικά και ευχαριστείστε το πελάτη σας για το χρόνο που διέθεσε προκειμένου να σας αξιολογήσει. Αποφύγετε να απαντάτε πάντα με το ίδιο κείμενο. Δώστε ένα πιο προσωπικό τόνο και ύφος απάντησης. Διαχειριστείτε κατάλληλα τα αρνητικά σχόλια (σας προτείνουμε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μας  πως απαντάμε ως ξενοδοχείο σε ένα αρνητικό σχόλιο στο οποίο σας καθοδηγούμε στο σωστό τρόπο αντιμετώπισης και απάντησης.

Σύμφωνα με την έρευνα της Tripadvisor, το 85% των χρηστών που διάβασαν μια σωστή απάντηση της επιχείρησης σε μια αρνητική αξιολόγηση, επηρρέασε και βελτίωσε την εικόνα τους για την επιχείρηση.

4. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με το ξενοδοχείο σας 

Η συμβουλή αυτή αφορά κυρίως το Facebook. Δώστε την δυνατότητα στους δυνητικούς πελάτες να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας. Ενεργοποιήστε το κουμπι Message now. Απαντήστε σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα και αποτελεσματικά όποιες απορίες τους. Εδώ θα διαβάσετε πως αναγνωρίζει ο χρήστης ότι το ξενοδοχείο απαντά γρήγορα στα Facebook μηνύματα του. Οι άμεσες και σωστές απαντήσεις αφορούν όλα τα social media στα οποία έχει παρουσία το ξενοδοχείο.

5. Δείξτε επαγγελματισμό και συνέπεια

Οι αναρτήσεις σας στα διάφορα Social Media δεν πρέπει να έχουν ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη. Το ύφος της γραφής θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στο κοινό το οποίο στοχεύετε να προσελκύσετε. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε emoticons στα κύρια posts σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε one 2 one ανταλλαγές σχολίων με τους χρήστες. Τελευταίο αναφέρουμε την συνέπεια στις αναρτήσεις σας. Σίγουρα δεν ενισχύει την εικόνα του ξενοδοχείου οι ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα αναρτήσεις ή περιοδική λειτουργία των account (συνήθως όταν είναι ανοικτή και η μονάδα). Εαν δεν είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει κατά το διάστημα που η επιχείρηση σας είναι κλειστή, σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθο τι κάνουμε στα social media ενός ξενοδοχείου σε offseason περίοδο.

Έτσι λοιπόν θα κλείσουμε κα αυτό το άρθρο μας σχετικά με τις 5 πιο αποτελεσματικές συμβουλές που θα βελτιώσουν την εικόνα του ξενοδοχείου σας στα social media. Μπορεί να αξιολογείται ως μεγάλος όγκος εργασίας άλλα είναι πλέον απαραίτητο και επιβεβλημένο να έχετε μια σωστή «ψηφιακή εικόνα¨.

Η ομάδα μας είναι πάντα στη διάθεση σας για να συζητήσει όποια απορία σχετικά με την ψηφιακή παρουσία ή digital marketing στρατηγική του ξενοδοχείου σας και να σας βοηθήσει στο πως να βελτιστοποιήσετε τους στόχους σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130388579 ή με email στο ask@neamesa.com ή μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας  στο www.neamesa.com.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο