Τα νέα των μελών μας

Navigator Travel & Tourist Services: Οι ειδικοί προτείνουν αυξημένα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία της υγείας των επιβατών, πληρώματος και των τοπικών κοινωνιών

undefined       

         undefined

 

Το Healthy Sail Panel προτείνει αναλυτικά 74 βήματα για την προστασία της υγείας των επιβατών, πληρώματος και των τοπικών κοινωνιών. 

Το Healthy Sail Panel που απαρτίζεται από επιστήμονες υγείας και διαφορετικών ειδικοτήτων με παγκόσμια αναγνώριση, υπέβαλε σήμερα τις προτάσεις του στο CDC – Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών στις ΗΠΑ, σε απάντηση καλέσματος που είχε απευθύνει το τελευταίο ώστε να δημιουργηθεί ένα εγχειρίδιο για ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται στις κρουαζιέρες. Το Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα τον Ιούνιο από τη Royal Caribbean Group (RCL) και την Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (NCLH). 

Το Συμβούλιο απαρτίζεται από παγκοσμίως αναγνωρισμένους ειδικούς στην ιατρική πρακτική και έρευνα, στη δημόσια υγεία, βιο-ασφαλεια, στον κλάδο φιλοξενίας και ναυτιλίας. 

Η 65 σελίδων έκθεση που συνέταξαν, περιλαμβάνει 74 καλές πρακτικές για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας επιβατών, πληρώματος και των τοπικών κοινωνιών στα λιμάνια που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν εκτεταμένα test για covid-19 πριν την επιβίβαση, τη χρήση μάσκας και ενισχυμένα πρωτόκολλα απολύμανσης και καθαριότητας στα κρουαζιερόπλοια και στις πύλες επιβίβασης στα λιμάνια. Στο πάνελ προεδρεύουν ο Κυβερνήτης Mike Leavitt πρώην Γραμματέας Υγείας στις ΗΠΑ και ο Δρ Scott Gottlieb πρώην Επίτροπος στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ. 

Το Healthy Sail Panel πέρασε τους προηγούμενους τέσσερις μήνες μελετώντας τρόπους για να προστατευτεί καλύτερα η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και πληρώματος κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, δήλωσε ο Scott Gottlieb. 

Οι Richard D. Fain CEO του Royal Caribbean Group και o Frank Del Rio επικεφαλής CEO της Norwegian Cruise Line Holdings αναγνωρίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο και οι καταναλωτές προσδοκούν από τις εταιρείες κρουαζιέρας να παρέχουν τις ασφαλέστερες διακοπές που μπορούν με την πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους αυτή και δήλωσαν ότι και οι δύο όμιλοι εταιρειών θα χρησιμοποιήσουν τις συστάσεις του Πάνελ για να δημιουργήσουν νέα, αναλυτικά πρωτόκολλα, τα οποία στη συνέχεια θα υποβληθούν στο CDC αλλά και σε αρμόδιες αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο προς έγκριση- αποτελώντας ένα ορόσημο για τη διαδικασία επανέναρξης των κρουαζιερών. Οι εργασίες του πάνελ αποτελούν ανοικτή βάση δεδομένων που μπορούν να υιοθετήσουν και άλλες εταιρείες και να ενσωματώσουν στα δικά τους πρωτόκολλα. 

Το Healthy Sail Panel έχει χωρίσει σε πέντε τομείς τις ενέργειες που οι εταιρείες κρουαζιέρας θα πρέπει να επικεντρωθούν για να βελτιώσουν υγεία και ασφάλεια επιβατών και πληρώματος και να μειώσουν το ρίσκο μόλυνσης και μετάδοσης COVID-19 κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας:

  1. Τεστ, θερμομετρήσεις και μείωση έκθεσης
  2. Απολύμανση και εξαερισμός
  3. Αναπόκριση, προγραμματισμός και εκτέλεση έκτακτης ανάγκης
  4. Εκδρομές στα λιμάνια προσέγγισης
  5. Μετριασμός κινδύνου για τα μέλη του πληρώματος 

Για κάθε τομέα το Πάνελ έχει πρακτικές προτάσεις για να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες ανησυχίες αναφορικά με την ασφάλεια.

  • Εκτεταμένα μέτρα για αποφυγή ύπαρξης SARS-COV-2 στο κρουαζιερόπλοιο με πρόγραμμα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, θερμομετρήσεις και τέστ σε επιβάτες και πλήρωμα πριν την επιβίβασή τους
  • Μείωση μετάδοσης μέσω ενισχυμένων πρακτικών υγιεινής και ασφάλειας αλλά και του συστήματος εξαερισμού στο κρουαζιερόπλοιο
  • Αναλυτικός οδηγός με ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος εν πλώ, με πρόβλεψη δωματίων απομόνωσης, ενισχυμένο ιατρικό προσωπικό, διαδικασίες εκκένωσης και επαναπατρισμού
  • Έλεγχος των shore excursions
  • Αυξημένα πρωτόκολλα ασφάλειας για το πλήρωμα          

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο report Royal Caribbean Group ή Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Σχετικά με τη Royal Caribbean International

Η Royal Caribbean International καινοτομεί για περισσότερα από 50 χρόνια. Κάθε νέα κατηγορία κρουαζιερόπλοιων είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που ενσωματώνει τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας και προσφέρει τις πιο up to date guest experiences για τον περιπετειώδη ταξιδιώτη. Η εταιρεία έχει δρομολόγια σε περισσότερους από 270 προορισμούς σε 72 χώρες σε έξι ηπείρους, περιλαμβάνοντας το ιδιωτικό νησί της  Royal Caribbean στις Μπαχάμες το Coco Cay, το πρώτο ιδιωτικό νησί στο Perfect Day Island Collection. Η Royal Caribbean έχει επίσης ψηφιστεί ως η καλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας “Best Cruise Line Overall” για 16 συνεχόμενα χρόνια στο  TravelωWeekly Readers’ Choice Awards.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator Travel & Tourist Services αποτελεί τον πλέον εξειδικευμένο οργανισμό στην Ελλάδα στον τομέα της κρουαζιέρας και ταυτόχρονα κορυφαίο tour operator εισερχόμενου τουρισμού με υψηλή τεχνογνωσία στην απόλυτη εξυπηρέτηση του σύγχρονου ταξιδιώτη. 

Από την ίδρυσή του το 1962, από τον Αναστάσιο Στυλιανόπουλο, έως σήμερα, το Navigator εμπιστεύονται όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Έτσι σήμερα, με επικεφαλής τον Ανδρέα Στυλιανόπουλο, ο Navigator είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος marketing και πωλήσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία των εταιριών Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises και στρατηγικός συνεργάτης των Oceania Cruises, Silver sea Cruises, Paul Gauguin Cruises, Lueftner Cruises, A-Rosa Cruises, Compagnie Du Ponant, Cruceros Australis, Oceanwide Expeditions, Sea Cloud Cruises, Sea Dream Yacht Club, Variety Cruises, Viking Cruises, Volga Dream Cruises. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο